HØJ-kvinder tættere og tættere på 1. div.

Håndbold: HØJ´s kvinder har kurs mod 1. division, og tankerne er så småt begyndt at kredse om den nye række.

HØJ-trænere på vej mod svendestykke

Anders Krogh er den ene i trænerduoen i HØJ. Foto: Anders Kamper

15 kampe, 29 point og en plusmålscore på ikke mindre end 158. Samt seks point foran Rødovre, der der har spillet en kamp færre.

Med syv kampe igen i denne sæson ser intet i verden ud til at kunne stoppe HØJ´s kvinder i at rykke op i 1. division, og dermed vil to oprykninger på fem år være fuldbyrdet og en ny verden åbne sig for holdet i landets næstbedste række.

– Det ser da godt ud, men der er stadig hold, der kan drille os. Helt grundlæggende handler det om os selv og om at holde snuden i sporet og have fokus på delmålene. Vi træner også videre med TMS for holde os skarpe, siger den ene halvdel af HØJ´s trænerduo, Anders Krogh.

Den anden i duoen er Michael Piotrowski og sammen har de på fire år ført HØJ fra 3. division, op i 2. division, videre mod toppen og nu tæt på endnu en oprykning.

– Sidste sæson kom vi i kval-kampe mod AGF, og de viste, at der manglede lidt for at være med, og det var en øjenåbner for os alle. Der skal skal mere til, selv om man synes, man havde givet den gas hele sæsonen. Der manglede noget, og vi fik åbnet øjnene for, hvad der kræves for at komme op. Det er noget andet at spille træningskampe mod 1. division end, når der er point på spil. Det er en motivation for os. Vi skal være på stikkerne.

Tør du/I tænke lidt på 1. division?

– Nej og ja, for det er dobbelt. Vi vil jo rigtig gerne forberede os på 1. division, men vi vil jo heller ikke jinx´e det. Vi har ført været godt med og ikke kunne gå hele vejen, men denne gang har vi en anderledes bredde i truppen.

– Vi bliver jo nødt til at tage bestik af, at vi ligger nummer et og ligger fint, men vi er kun halvt færdige. Det er små finaler hele vejen. Men derfor kigger vi da på, at det kan ske, at vi rykker op. Vi kommer sikkert heller ikke selv til at gå igennem uden modgang. Der kommer altid noget, og skader er jo en faktor, siger Krogh – dog efter en januar med lutter sejre – fire i træk.

Hvor meget skal I forstærkes for at kunne blive oppe?

– HIK rykkede suverænt op, men ligger nu i bunden af 1. division sammen med AGF, som vi tabte til. Vi skal have “noget”, men det er ikke bare lige. Mange spillere lurepasser jo, for alle drømmer om 1. division eller at sidde på bænken i Ligaen. Vi skal forstærkes, men i udgangspunktet har vi et fint hold med mange unge, gode spillere. Jo (Lund Nielsen, red.) har været rigtig god for os og er trådt i karakter, og det er sådanne spillere, vi skal finde og bygge på.

Er der nok gode spillere på Sjælland til 1. divisionshold i HØJ, Roskilde, Ringsted og måske HIK?

– Tja. Det kommer an på spillerne. Vi kan tilbyde et godt træningsmiljø og setup, men i sidste ende bestemmer spillerne, hvor de vil spille og om de vil være på bænken i Ajax eller være 16-17. mand i Roskilde. Der er mange faktorer i spil, men der er masser af kvalitet. På 19-hold rundt om er der også masser af talent, og det handler om at have så mange gode sjællandske hold som muligt. Vi skal holde samme og træne sammen og dyrke det, så vi bliver bedre. Spillerne skal helst blive på Sjælland, så de ikke tager til Jylland og Fyn, siger Anders Krogh, der dog erkender, at han får svært ved at finde en eller to rutinerede spillere udefra.

– Vi vil rigtig gerne op allesammen i HØJ, men der skal præsteres hver gang, men selvfølgelig kigger vi på stillingen og tænker. Fødderne skal holdes på jorden, lyder det snusfornuftigt fra træner Krogh.

Tilbage som aktiv var han playmaker i Ajax, og som træner har han været vidt omkring i både Brøndby (herrer), Hvidovre (kvinder), Rødovre (herrer) og en afstikker til Thailand som kvindelandstræner i 2007 er det såmænd også blevet til.

– Det var en fantastisk oplevelse med håndbold hele dagen. Fysisk træning tidligt om morgenen inden det blev for varmt, der efter boldtræning, pause og så aftentræning. Der var fuld tryk på, og jeg var heldig, at der havde været danske trænere for holdet før, så der skulle bygges videre på det arbejde, fortæller Anders Krogh, der havde holdet med til South East Asian Games.

Mange år efter kom Anders Krogh til Roskilde Håndbold i 2016 som assistent under Dan Hansen, men i november 2017 blev de fyret og Thomas Brønd (nu i HIK) tog over.

Sommeren efter kom Anders Krogh til HØJ, hvor han blev forenet med Michael Piotrowski. Sammen er de altså ved at føre HØJ mod kvindeeliten.

Dit svendestykke som træner?

– Det er ikke mit svendestykke som træner, men vores svendestykke, hvis det lykkes, for Michael har lige så stor andel i det, som jeg har. Vi har en unik mulighed i HØJ, som er en god klub at være i. Vi har bygget det op, og der er sket rigtig meget i klubben de seneste år, hvor der knokles på alle niveauer sportsligt og organisatorisk. Det har været en rigtig fin mulighed for os, og "Pio" og jeg har et tæt samarbejde, som betyder rigtig meget. Han har en kæmpe rolle og har taget et stort slæb, siger Anders Krogh.

Hans hold har endnu ikke tabt en kamp i denne sæson, men kun spillet en uafgjort – tilbage i november mod Ajax.

sporten.db@sn.dk