
Stenløse-firmaet Canna Therapeutic er gået sammen med en forskergruppe fra Syddansk Universitet, SDU, for at forske i, hvordan man kan bruge cannabis imod antibiotikaresistente bakterier.
– Gennem vores tidligere arbejde med hjælpestoffer, fandt vi ud af, at cannabis fungerer godt som hjælpestof til antibiotika, forklarer Janne Kudsk Klitgaard, der er forsker ved Klinisk Institut og Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på SDU i en pressemeddelelse fra SDU om samarbejdsprojektet med Canna Therapeutic, som hun er glad for.
Ikke bare fordi firmaet hjælper med finansieringen af hendes forskning, men også fordi det forhåbentlig gør det muligt at få hendes forskning ud til patienter engang i fremtiden.
– Det er fantastisk at få lov til at arbejde på et projekt, hvor vi ved, at det kan bruges på patienter i fremtiden, og at den viden, vi opbygger på universitetet, kan resultere i et produkt, der kan bruges i samfundet, siger hun.
Canna Therapeutics administrerende direktør og stifter Steen Plesner Pontoppidan fortæller, at det biofarmaceutiske selskab startede i oktober 2016 hos Symbion i København Ø, men et års tid senere flyttede det til Gymnasievej 5 i Stenløse. Målet er at fremstille aktive farmaceutiske ingredienser og produkter baseret på cannabis med henblik på salg til apoteker og andre farmaceutiske virksomheder.
Men foreløbig beskæftiger virksomheden med otte ansatte sig med forskning, og der kan samarbejdet med SDU være helt afgørende for at kunne konkurrere med de store medicinalvirksomheder.
– Der ligger utroligt meget viden på universiteterne, og det er utrolig vigtigt, at man også kan få del i den, selv om man er en lille virksomhed og ikke har samme kaliber som eksempelvis Novo Nordisk, siger Steen Plesner Pontoppidan.