Flere mistænkelige forhold anmeldt

Foto: Kenn Thomsen, Casper Suk Thorlacius
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen

I tre tilfælde reagerede borgere i Smørum og Ølstykke mandag ved at kontakte Nordsjællands Politi, da de alle fandt forskellige begivenheder mistænkelige, fortæller specialkonsulent Henrik Duus fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

Klokken 07.55 kontaktede en 48-årig mand fra Smørum politiet og oplyste, at han netop havde set to unge mænd parkere en uindregistreret rød Suzuki på Flodvej ved Smørum Kulturhus. Manden tabte mændene af syne, da de forlod deres bil, og da politiet kort efter nåede frem til stedet, fandt man kun bilen og ikke de to personer i nærheden.

Klokken 11.37 modtog politiet en anmeldelse fra en 74-årig dame fra Hørbakken i Smørum. Hun forklarede, at hun gennem den sidste uges tid havde bemærket, at hendes hus flere gange var blevet »mærket« af mulige tyve, blandt andet med en klud og en cigaretpakke, og at der nu holdt en grå Peugeot ved hendes bopæl. En ven af den 74-årige havde forsøgt at tage kontakt til personerne i bilen, men de kørte derfra uden at give sig til kende.

Kort efter fandt politiet frem til bilen, hvori der sad to unge mænd fra København. De forklarede, at de blot var i Smørum for at besøge en pige, og politiet havde da heller ingen oplysninger på dem i deres system.

Slutteligt ringede en 27-årig mand fra Ølstykke klokken 12.55 og forklarede, at en mand netop var i færd med at kravle op ad en mur til en altan på førstesalen af et hus på Rørsangervej i Ølstykke.

Den 27-årige kørte herefter lidt væk fra stedet, da han ikke ønskede at råbe personen an. Klokken 13.13 nåede en patrulje frem til stedet, hvor det viste sig, at »indbrudstyven« blot var sønnen i huset, og at han havde glemt sine nøgler.

– Men det er helt fint, at folk ringer, fordi der netop har været en del indbrud i det område den senere tid, siger specialkonsulenten.