Eventyr uden lykkelig slutning

Af Annemette Ross Jensen

Egedal: Selv om det stykke, elever på Egedal Gymnasium & HF opfører i næste uge, hedder "Alice in Wonderland", så skal tilskuerne ikke sætte næsen op efter en lykkelig slutning.

På trods af titlen har stykke nemlig intet at gøre med den kendte historie om "Alice i eventyrland." Stykket udspringer nemlig af virkeligheden i 1960'ernes USA, hvor teenagepigen Alice gør oprør mod det miljø, hun kommer fra.

– Alice er en borgerlig pige med meget "fine" forældre, hvis man kan sige det sådan, med faste rammer og regler, men til sidst får hun nok og forlader dem, fortæller Andreas Valentin Wadskjær Petersen fra 3.a. Han spiller Joe, som Alice, der spilles af Cecilie Breuning fra 2.m, møder til en Beatleskoncert og bliver kæreste med. Joe er meget politisk engageret og en god taler, men til sidst bliver han næsten anarkistisk i sine holdninger, og uden at røbe for meget, så får det skæbnesvanger betydning for stykkets hovedperson Alice.

Forestillingen har premiere tirsdag den 9. februar og spilles derefter onsdag den 10. og torsdag den 11. februar – alle dage fra klokken 19.15 til 22. Billetter kan købes ved indgangen til Lille Hal på gymnasiet.