Debat: Venstre vil byde DBU velkommen til Egedal

Venstre vil genåbne budgettet

Venstre - og her Venstres byrådsgruppe - vil byde DBU velkommen til Egedal. Foto: Egedal Venstre

Af gruppeformand Karsten Søndergaard på vegne af Venstre i Egedal Kommune

Fredag kunne man i diverse medier læse, at bestyrelsen i Dansk Boldspil Union har besluttet, at der skal bygges et nyt DBU-hovedkontor, som skal ligge sammen med et nyt nationalt træningscenter. DBU har besluttet, at placeringen skal være i hovedstadsområdet og træningscenteret skal benyttes af både A- og Ungdomslandshold.

Placeringen må ikke være mere end 45 minutters kørsel fra Københavns Lufthavn og Parken.

Disse krav og ønsker kan vi opfylde i Egedal Kommune. I Kildedal Nord har vi et stort areal, som vil egne sig godt til formålet. Her er tæt til S-togstation og motorvej. Ballerup Kommune har planer om boliger og erhverv ved Kildedal Station, som vil medvirke til liv i området.

Ved tidligere lejlighed har området været i spil som mulig placering af DBU-træningscenter på en del af arealet. Vi vil derfor opfordre Egedal Kommune til straks at tage kontakt til DBU for at genopfriske mulighederne i Kildedal Nord.

Samtidig kan vi få sat skub i planerne for udviklingen af resten af det store areal. Der har tidligere været interesse for udvikling af området til leisure og adventurepark, hvilket vil passe godt til den omkringliggende natur. Måske kan disse ideer genopstå.