Bundesliga-back til HØJ

Håndbold: Kæreste-forhold sender norsk landsholdsspiller til HØJ.

Bundesligaen er fedt, men kærligheden overvinder alt

Simen Schønningsen i HØJ-trøjen, Foto: Jens Ørgaard Jensen

Foto: Jens Orgaard Jensen

1.divisionsklubben HØJ bliver fra den kommende sæson forstærket med den 27-årige nordmand Simen Schønningsen, der i øjeblikket spiller i den tyske Bundesliga.

Simen Schønningsen spillede så sent som i marts i fjor Golden League for det norske landshold mod Danmark.

Medvirkende årsag til det overraskende klubskifte er, at Simen Schønningsens på privatfronten danner par med Moa Högdahl, der fra den kommende sæson skal spille for Nykøbing Falster i den danske liga.

– Det er også et stort plus, at jeg kan bo sammen med min kommende kone i København. Det at HØJ har den beliggenhed gør det også meget nemmere at opretholde den gode kontakt, jeg har med min familie hjemme i Norge, forklarer Simen Schønningsen sit klubskifte.

Han ser dog også HØJ som et attraktiv adresse, selv om det er et skridt ned i forhold til Bundesligaen.

– Det er et spændende projekt, som de har gang i. Jeg tror, der ligger et kæmpe potentiale i klubben – både nu og i fremtiden.

Hos HØJ jubler man naturligvis over at det er muligt at tiltrække en spiller fra højeste hylde.

– Simen er et kæmpe scoop for HØJ, konstaterer cheftræner Jesper Fredin.

Ud over at have været omkring det norske landshold og spille bundesliga-håndbold, så har Simen Schønningsen også tidligere optrådt i den danske liga for Ribe-Esbjerg, lige som han har spillet Champions League for den norske storklub, Elverum.

– Han er en utrolig dygtig håndboldspiller, der både kan skyde, assistere, duellere og dække op. Han spiller tempofyldt, og jeg er ikke i tvivl om, at han passer rigtig godt ind i måden, som vi gerne vil spille håndbold på. Med sine 27 år går han ind i sin karrieres bedste alder. Simen vil give HØJ Elite et stort løft, siger Jesper Fredin, der glæder sig over den markante tilgang.

– Jeg er vanvittig stolt over, at vi er kommet dertil, hvor vi kan hente spillere fra Bundesligaens midterfelt, og så endda en spiller med både Champions League- og norsk landsholdserfaring. Det er en blåstempling af den enorme udvikling, som HØJ Elite har gennemgået de senere år, og det er et stort skridt i bestræbelserne på at blive et relevant håndboldligahold i fremtiden