Børn skal løbe og lege

Foto: Annemettte Ross Jensen

Børn skal både bruge deres grovmotorik og finmotorik for at udvikle sig, og motion er vigtigt for at forebygge overvægt og andre følgesygdomme af dårlig kondition.

– De nyeste undersøgelser viser, at op til 60 procent af overvægtige børn ned til 5-7 års alderen havde forhøjet blodtryk, siger Nina Rasch. Hun er leder af Sundhedstjenesten i Egedal Kommune, som blandt andet sætter fokus på bevægelse i projekt Sund Egedal.

– Målet for 2015 er, at dagtilbud og skoler skal have øget fokus på at stimulere motorikken – både grov- og finmotorikken, siger hun.

Derfor har kommunens motorikkonsulent Dorthe Engelstock holdt i alt seks kurser for voksne og børn fra institutioner fra hele kommunen. De fem blev holdt i 2014, og det sjette og sidste blev holdt i sidste uge i Ganløse Hallens badmintonhal med deltagelse af børn og voksne fra børnehusene Basthøj, Hvidehøj, Møllehøj og Stjernehuset.

– 24 ud af 33 institutioner i kommunen har deltaget, fortæller Dorthe Engelstock.

På kurset viser hun de voksne, hvordan de gennem leg kan motivere børnene til at bruge deres krop, og hver institution bliver bedt om at tage en gruppe børn med, så de voksne selv kan opleve, hvor sjovt børnene synes, det er.