Yoga er også for børn

Foto: THOMAS OLSEN, Julie Grothen

Hørsholm: For fem år siden var Charlotte Bruun børnehaveklasselærer på Rungsted Skole. Men da hun nærmest ved en tilfældighed kom ind i yogaens univers, blev hun ganske enkelt revet med. I dag underviser hun selv i yoga – og det er også for børn.

– Det handler om at være god ved sig selv. Det er mere et indvendigt arbejde og ikke bare for at blive smuk i det ydre, siger Charlotte Bruun, der oplever, at børn har behov for et pusterum, og at mange af dem havde en hård, stresset hverdag.

I træningslokalet øverst oppe under himlen i det centrale Hørsholm går yogatimen i gang.

– Du skal starte med at lægge dig ned, lukke øjnene. Du går på en stor eng, du har bare tæer, og det har lige regnet, begynder Charlotte Bruun.

De fleste af børnene er helt med, kun en enkelt ligger stadig med åbne øjne.

– Du kigger op og ser en kæmpe regnbue. Du vender hovedet op mod den og ser den røde farve, og du træækker den røde farve ned, fortsætter Charlotte Bruun.

Børnene skal hive alle farverne ned og få velvære og gode tanker. De skal strække kroppen og beholde roen i sig.

Yogastillingerne har navne som "stenen", "cobraen", "hunden" og "delfinen". Nogle foregår i liggende stilling og andre skal laves oprejst. Få gentagelser hver gang, og så videre til næste øvelse.

Børn kan ikke holde koncentrationen så lang tid af gangen. Men selvom det ikke er alle børnene, der følger med undervejs, så går Charlotte Bruun ikke rundt og tjekker.

– Jeg retter kun hvis det er anatomisk helt forkert. De skal ikke føle, at de er i skole, siger hun.