Yngre mand er svært kvæstet efter gaderæsulykke i Odense

En 23-årig mand er kommet alvorligt til skade i et frontalt sammenstød. Politiet har mistanke om gaderæs.

Politiet er lørdag aften rykket ud til en færdselsulykke i Odense, hvor tre biler er stødt sammen. (Arkivfoto)
Politiet er lørdag aften rykket ud til en færdselsulykke i Odense, hvor tre biler er stødt sammen. (Arkivfoto)

Tre personer kom lørdag aften til skade i en færdselsulykke på Rugårdsvej i Odense, der involverede tre biler.

Ifølge Fyns Politi kørte to personer formentligt om kap, da den ene af bilerne, en Volvo S60, stødte frontalt sammen med en tilfældig bilist i en Hyundai, som kom kørende i den modsatte retning.

Ved sammenstødet blev Hyundaien skubbet ind i et tredje køretøj.

– Øjenvidner har fortalt os om et voldsomt kørselsforløb med to biler i udadgående retning på Rugårdsvej inden uheldet. Vi formoder, at der er tale om gaderæs, altså at de har kørt om kap, sagde vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi natten til søndag.

Føreren af Volvoen er en 23-årig mand fra Odense. Han blev alvorligt kvæstet i forbindelse med ulykken og bragt til behandling på Odense Universitetshospital lørdag aften.

Søndag formiddag er hans tilstand stadig kritisk, oplyser politiet.

– Det var ham, som lavede en fejl, der førte til sammenstødet. Det ved vi fra vidneforklaringer og undersøgelser på stedet, sagde vagtchefen.

Føreren af Hyundaien samt en person fra den tredje bil i uheldet fik mindre skader. Begge var forbi hospitalet for at blive tjekket.

Den anden bilist, som deltog i det formodede gaderæs, kørte fra stedet efter sammenstødet mellem de tre andre biler.

Søndag formiddag er personen ikke identificeret eller fundet endnu, oplyser Fyns Politi.

Da der er tale om en ulykke med alvorlig personskade, har politi tilkaldt en bilinspektør til stedet.

Bilinspektører undersøger ulykkesstedet og de involverede køretøjer for at forsøge at klarlægge, hvordan ulykken skete, herunder om nogle af dem kørte for hurtigt på ulykkestidspunktet.

Rugårdsvej fører ind til Odense fra nordvestlig retning. Der er to kørebaner i hver retning. Der er ingen midterrabat, som adskiller de to køreretninger, oplyser politiet.

Andre byer, blandt andet Aarhus og København, har denne sommer været plaget af bilister, der kører om kap på offentlige veje.

Regeringen fremlagde tidligere på året et udspil med ni tiltag mod vanvidsbilisme – et af dem er blandt andet en skærpelse af straffen for at køre om kap.

Fremover skal det som udgangspunkt koste 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde. I øjeblikket er udgangspunktet en bødestraf.

Regeringen har oplyst, at den vil fremsætte et lovforslag med skærpelserne efter sommerferien.