Yates accepterer at miste gul trøje på skrivebordet

Tour-ledelsens beslutning om at neutralisere Chris Froomes tidstab kom til at koste Adam Yates den gule trøje.

Adam Yates må nøjes med den hvide ungdomstrøje og en andenplads i det samlede klassement.
Adam Yates må nøjes med den hvide ungdomstrøje og en andenplads i det samlede klassement.

I en times tid stod Adam Yates (Orica-Bikeexchange) torsdag til at overtage den gule førertrøje i Tour de France, efter at Chris Froome (Sky) var involveret i et uheld på de sidste kilometer på Mont Ventoux.

Men Yates nåede aldrig at trække trøjen over hovedet, før den blev taget fra ham igen.

Løbskommissærerne valgte nemlig at neutralisere Froomes tid, så han ikke skulle lide under et uheld, der var forårsaget af publikum og en Tour de France-motorcykel.

Mens det andre steder vækker undren, at Froome bliver "beskyttet" af Tour-ledelsen, accepterer Yates afgørelsen uden forbehold.

– Ingen ønsker at erobre trøjen på den måde, så jeg er tilfreds med afgørelsen. Helt ærligt.

– Froome er meget stærkere end mig, og når man ser på den måde, han har kørt i Touren indtil nu, er han den rette ejer af den gule trøje, siger Yates ifølge cyclingnews.com.

I den samlede stilling er han dermed fortsat på andenpladsen 47 sekunder efter Froome og må nøjes med at køre rundt i den hvide trøje som førende i ungdomskonkurrencen.

Den noget mere attraktive gule trikot må Yates foreløbig vente med at iføre sig.

Afgørelsen vækker til gengæld ikke den samme forståelse hos Bauke Mollema (Trek), der kørte en flot 12. etape.

Mollema, der var impliceret i samme uheld som Froome, var i stand til at køre videre og kom i mål i god tid før Sky-kaptajnen.

Det fik han imidlertid ikke noget ud af, og Mollema måtte desuden sluge, at podiekonkurrenten Nairo Quintana (Movistar) også fik neutraliseret et mindre tidstab, fordi han havnede i en trafikprop efter Froomes uheld.

Hvis ikke Tour-ledelsen var skredet ind, havde Mollema nu været nummer to i klassementet. I stedet må han nøjes med en fjerdeplads.

– Hvad sker der? Det ser ud til, at alle får en tidsbonus. Gad vide, hvad der var sket, hvis jeg var den eneste, der væltede? skriver Bauke Mollema på Twitter.

Fredag skal rytterne ud på den første enkeltstart i dette års Tour de France. Der venter 37,5 kuperede kilometer med målstreg i La Caverne du Pont-d'Arc.