Wozniacki vinder trods svær start: Klar til Kerber

Caroline Wozniacki er klar til tredje runde mod Angelique Kerber i China Open efter sejr over kineser.

Caroline Wozniacki havde problemer med kineseren Qiang Wang i første sæt i andenrundekampen ved China Open i Beijing tirsdag.

Men den danske tennisspiller fandt sit spil og vandt kampen i to sæt – 7-5 og 6-0. Matchbolden vandt Caroline Wozniacki på kineserens sjette dobbeltfejl i kampen.

Da Caroline Wozniacki bragte sig foran 3-0 i andet sæt, vandt hun samtidig sit syvende parti i træk, og der var ingenting, som tydede på, at hun skulle smide den kamp på gulvet.

Det gjorde hun heller ikke, og kampen endte med en suveræn dansk sejr.

Da Qiang Wang, som er med i turneringen på et wild card, havde bragt sig foran 3-5 i første sæt fik hun ikke lov at vinde flere partier. Danskeren vandt ti partier i træk.

Hendes far og træner Piotr Wozniacki var tydeligt ikke tilfreds med datterens spil, og det fik hun at vide i pauserne. Måske var det dét, som virkede.

I hvert fald spillede Caroline Wozniacki solidt i sidste halvdel af kampen, mens Qiang Wangs fejlprocent var støt stigende. Fokuseret spil af danskeren tvang hende ud i situationer, hvor hun lavede fejl.

Med sejren og avancementet til tredje runde, holder Caroline Wozniacki liv i håbet om kvalifikation til sæsonfinalen i Singapore, og det er først og fremmest derfor, at hun spiller i Beijing.

– Jeg havde tænkt mig at spille her i Beijing og bagefter i Linz, og hvis jeg så ikke kvalificerer mig til Singapore, vil jeg stoppe sæsonen, siger danskeren, der kan se tilbage på en sommer med masser af skader.

Kineseren er nummer 113 i verden, 102 pladser dårligere end Wozniacki, men hun havde altså alligevel besejret amerikaneren Varvara Lepchenko i sin første kamp.

Hun havde også besejret Wozniacki i deres eneste tidligere opgør. Det var i Kuala Lumpur for to år siden.

Caroline Wozniacki skal i tredje runde møde tyskeren Angelique Kerber. Tyskeren besejrede slovakken Dominika Cibulkova med 6-1 og 6-4.

Kerber og Wozniacki har mødt hinanden 11 gange tidligere, og tyskeren fører statistikken med 6-5. Senest vandt Caroline Wozniacki dog i kvartfinalen i Tokyo i tre sæt.