Wozniacki slår spanier og er klar til semifinale

Efter sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro er Caroline Wozniacki klar til semifinalen i Australian Open.

Caroline Wozniacki er klar til semifinalen i Australian Open.
Caroline Wozniacki er klar til semifinalen i Australian Open.

Caroline Wozniacki er for syvende gang i karrieren klar til en semifinale i en grand slam-turnering. Og for blot anden gang sker det et andet sted end i New York.

Tirsdag eftermiddag spillede hun sig blandt de fire sidste i Australian Open med en sejr på 6-0, 6-7, 6-2 over spanieren Carla Suárez Navarro. Det lignede en nem sejr, men danskeren kom til at slås hårdt for den.

Dermed kopierer danskeren som minimum sit bedste resultat fra Melbourne, semifinalen i 2011. Dengang missede hun en matchbold og tabte til Li Na.

Denne gang står hun med bedre kort på hånden for at nå finalen. I semifinalen venter således den useedede belgier Elise Mertens, der overraskende ekspederede fjerdeseedede Elina Svitolina ud.

Wozniacki leverede et nærmest perfekt første sæt, men kunne ikke holde niveauet i andet sæt, hvor spanieren løftede sit spil betragteligt og vandt sættet efter at have afværget en dansk matchbold.

I tredje sæt trådte danskeren dog i karakter og vandt forholdsvis komfortabelt efter en lige start.

Danskeren var yderst fokuseret på opgaven fra første parti. Hun brød ved første mulige lejlighed til 2-0, og da hun efterfølgende holdt serv i et ni minutter langt parti, var vejen banet til en suveræn sætsejr.

Navarro havde ved stillingen 0-5 hele fire chancer for at vinde partiet og komme på tavlen, men i stedet slog Wozniacki til på sin første sætbold og uddelte et såkaldt æg efter 34 minutter.

I andet sæt kom spanieren bedre med, og hun fik sat sin stærke enhåndsbaghånd i scene gang på gang.

I en periode, hvor Navarro vandt otte bolde på stribe, brød hun rent og bragte sig siden foran 4-2. Hun havde endda chancen for at bryde til 5-2, men danskeren afværgede breakbolden og reducerede til 3-4.

I det efterfølgende parti førte Navarro 30-0, men så leverede danskeren en fremragende returnering. Hun brugte den som rygstød til at vende partiet med fire vundne bolde i træk. Så stod det 4-4.

Nu havde Wozniacki atter momentum, og hun servede sig på 5-4 med et rent parti og spillede sig i partiet efter til en matchbold ved 30-40. Hun slog dog bolden ud, så spanieren kort efter udlignede til 5-5.

Derpå holdt begge serv, og så måtte sættet afgøres i tiebreak. Her var spanieren en tand skarpere og vandt 7-3, efter hun vandt de sidste fire bolde.

I tredje sæt servede Navarro sig på 1-0, men derfra begyndte Wozniacki igen at diktere spillet fra baglinjen. Hun servede sig på 1-1 og udnyttede sin første breakbold i sættet til at bryde til 2-1.

Danskeren måtte slide for at holde serv til 4-2, men det boostede hende til at spille et stærkt parti efterfølgende, hvor hun brød til 5-2.

Spanieren var udkørt, og Wozniacki kunne ubesværet serve kampen hjem i det efterfølgende parti, da hun udnyttede sin tredje matchbold.