Fyret Sevilla-træner får ansvaret i Wolverhampton

Julen Lopetegui er ikke længere arbejdsløs. Fra 14. november er han cheftræner for Wolverhampton.

Julen Lopetegui blev fyret af Sevilla efter 1-4-nederlaget til Borussia Dortmund i Champions League.

Julen Lopetegui blev fyret af Sevilla efter 1-4-nederlaget til Borussia Dortmund i Champions League.

For præcis en måned siden blev Julen Lopetegui fritstillet af den spanske klub Sevilla efter en sløj sæsonstart, men han skulle ikke gå arbejdsløs længe.

Lørdag skriver Premier League-klubben Wolverhampton, at den har ansat 56-årige Lopetegui. Han tiltræder efter planen i jobbet 14. november.

Klubben afventer dog en arbejdstilladelse til træneren, der også har haft nøglerne til blandt andet FC Porto, Real Madrid og det spanske landshold.

Wolverhampton tog i begyndelsen af oktober afsked med Bruno Lage efter et par utilfredsstillende måneder.

I jagten på en ny træner var Lopetegui førstevalget, understreger bestyrelsesformand Jeff Shi.

– Julen er en toptræner med stor erfaring på sportens højeste niveau, og jeg er glad for at være nået til enighed med ham om at komme til Wolves.

– Fra start var Julen nummer et på vores liste som træner for Wolves, og vi ser frem til at sige velkommen til ham og hans hold i de kommende uger, lyder det fra formanden.

Lopetegui stod blandt andet i spidsen for Sevilla, da holdet spillede 0-0 med FC København Champions League-kampen i Parken i september.

Det blev dog 1-4-nederlaget på hjemmebane til Borussia Dortmund i samme turnering, der fik bægeret til at flyde over for ledelsen.

Nu skal han forsøge at rette op på Wolverhamptons sæson. Holdet ligger efter 13 kampe under nedrykningsstregen med ti point og har to point op til Southampton, Aston Villa og Leeds på den gode side af stregen.

Wolverhampton har blot vundet to ligakampe før lørdagens opgør mod Brighton. Her vil Lopetegui altså ikke stå i spidsen for holdet.

/ritzau/