Woffinden tænker ikke på mulig VM-titel

Tai Woffinden kan blive verdensmester i speedway lørdag, men han forsøger at holde det faktum ude af tankerne.

En føring på 25 point og blot to grandprixer tilbage.

Det er realiteten for den britiske speedwaystjerne Tai Woffinden, som med endnu et godt resultat i polske Torun lørdag, sæsonens næstsidste grandprix, kan sikre sig sit andet verdensmesterskab.

Briten selv forsøger dog at holde fokus væk fra den titel, der kan lure lige om hjørnet.

– Jeg forstår, hvorfor folk snakker om det, men jeg vil helst ikke. Jeg tager bare til Torun med en rolig attitude og vil forsøge at score så mange point som muligt, lyder det fra Woffinden til speedwaygp.com.

Briten blev også verdensmester i 2013, mens veteranen Greg Hancock snuppede titlen sidste år, og amerikaneren er nærmeste konkurrent til titlen i år.

Men Tai Woffinden kommer ikke til at have et ekstra øje på Hancock eller nogen andre for den sags skyld.

– Jeg tænker ikke på, hvad de andre kørere laver. Det er mig, som er i front lige nu, og så længe jeg har det godt med mig selv og min form, hvorfor skulle jeg så bekymre mig om noget andet, spørger Woffinden retorisk.

Nicki Pedersen indtager lige nu tredjepladsen 13 point efter Hancock. Niels-Kristian Iversen er yderligere ti point efter sin danske landsmand.

En kører kan maksimalt score 21 point i et grandprix, hvis han vinder alle sine fem heats samt sejrer i både semifinale og finale.

Årets sidste grandprix køres 24. oktober i Melbourne.