Wenger: Grinagtigt af dommeren

Grinagtigt og uforsvarligt. Det var, hvad Arsène Wenger mente om dommerens præstation i Arsenals 1-2-nederlag til Porto.

Arsenal-manager Arsène Wenger var rasende på den svenske dommer efter sit holds 1-2-nederlag til Porto i ottendedelsfinalen i Champions League.

Årsagen var det mål til 2-1, som Porto fik lov at score. Det faldt, da Arsenal-forsvarer Sol Campbell lagde en bold tilbage, som hans målmand imod reglerne samlede op langt ude i feltet.

Dommeren krævede bolden ud af målmandens hånd, lagde den på jorden og lod Porto tage det indirekte frispark, inden han selv havde hevet sin arm i vejret, og inden målmanden havde haft en chance for at komme ind i sit mål. Samtidig stod dommeren i vejen for Sol Campbells chance for at forsvare i situationen.

– Dommeren skal give os chancen for at lave en mur, ellers har vi jo aldrig en chance for at forsvare os. Det er grinagtigt. Det er ikke forsvarligt, hvad dommeren laver. Det er svært at fatte, siger Arsène Wenger til Sky.

– Har han nogensinde spillet fodbold? Jeg ved det ikke, men hvis han har, så ved jeg ikke, hvordan han vil forklare mig, at vi skulle kunne forsvare der. Vores målmand kunne have holdt fast i bolden, men det er jo anti-fodbold, eller han kan give bolden væk, som han gør, men så får de jo lov at score, siger Wenger.

Den danske topdommer Claus Bo Larsen siger til 3+, at han er enig i, at det ikke var godt dømt af den norske dommer:

– Problemet er, at dommeren lægger bolden og står i vejen for forsvareren. Det skal altid være en fordel at få et frispark, men her er vi ude i gråzonen.

– Jeg tror først, at det er når han ser det bagefter, at han kan se, at det ikke var det smarteste. Han ville nok have gjort det om, når han ser det igen, mener Claus Bo Larsen.