Vores ansvar, at vores unge kan tage ansvar

Helene GarlyBanevænget 483550 Slangerup

Jeg vil gerne have lov til, at takke for det superarrangement der blev afholdt den 1. november om ansvar – "Dit liv – Dit ansvar" på Kingoskolen. Det var så levende gennemgået, at på et tidspunkt, blev jeg faktisk helt forskrækket. Og jeg skal love for at syns-, høre- og lugtesans blev udfordret til det yderste. Ja selv balance evnen blev udfordret. Glad var jeg i hvert fald på et tidspunkt, for at kunne stikke snuden i pelsen der duftede af parfume..

Grunden til at jeg skriver dette brev er, at jeg gerne vil takke alle de medvirkende og ophavsænd og kvinder samt Lions der økonomisk har sørget for at det har kunnet ladet sig gøre, og ikke mindst alle de frivillige – I gjorde et fantastisk stykke arbejde. Så tak til alle. Sørg for at få projektet med til den ny Frederikssund kommune!

Unge lærer ikke om valg i forhold til eksempelvis narko, alkohol og sex via diverse folder, den tid er forbi for længst. Men den totaloplevelse det var at bruge denne ene aften, var en reminder til os voksne om, at

vi

skal tage ansvar for vores unge og bruge tid på dem. Lære at forstå deres verden, selvom vi ikke selv syntes det var lang tid siden vi selv var teenagere. At det er vores ansvar, at de får lært at kunne agere i verdenen.

Det eneste der havde kunnet gøre denne aften endnu mere fantastisk, var hvis der var mødt flere forældre op.

Det var MEGET ærgerligt, at vi kun var omkring 60 forældre (hvis vi var så mange) ud af de mange forældre på Kingoskolen, jeg vil faktisk betegne det, som for dårligt, når vi antager at der går omkring 320 elever på skolen. Hvis jeg som enlig mor til to drenge kan komme ud af døren, så kan andre sk.. også, når der to at tage af i de fleste familier.

Men forældrene som ikke var med til arrangementet, ved måske allerede, at

de

er den vigtigrollemodel for deres børn. At unge lærer af det de ser derhjemme. At et enkelt glas rødvin hver dag (eller er det flere) faktisk er et lille misbrug.. At våben ikke er legetøj (softgun, luftær ect.) ikke er lovlige, at der skal våbentilladelse til? De ved måske, hvor deres unge er, hvem de er sammen med og hvad de laver? At de har fået lært de unge at kunne sige fra?

Nej denne aften var simpelthen et kanonudgangspunkt til at komme ud af de varme stuer, for at få et indblik i, hvad det er vores unge bliver udsat for, enten på den ene eller anden måde, enten som deltager eller tilskuer. Og et godt udgangspunkt for, at se lidt på os selv, om vi er vores ansvar bevidst som forældre?

Og netop dette emne omkring ansvar og valg her i livet, er lige netop værd at brug tid på, for det er noget vi hele tiden skal forholde os til og tage stilling til, hele livet igennem.

Så hvis undskyldningen var fodbold på tv, ja så er dvd'en opfundet og er tv vigtigere end dit barn?