VM i ishockey og godt vejr gav travlhed på hoteller i maj

Antallet af overnatninger på danske hoteller og feriecentre steg i maj i forhold til samme måned sidste år.

En canadisk fan er klar til at se sit hold i aktion i Royal Arena i København. VM i ishockey trak mange gæster til København og Herning.
En canadisk fan er klar til at se sit hold i aktion i Royal Arena i København. VM i ishockey trak mange gæster til København og Herning.

Både høj sol og VM i ishockey i maj hjalp den danske turistbranche til en særdeles god måned målt i overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne.

Antallet af overnatninger steg med 283.700 eller ni procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser opgørelse fra Danmarks Statistik. Maj 2018 gik over i historiebøgerne som den varmeste maj, der ifølge DMI er målt i Danmark.

– Det flotte vejr afspejlede sig blandt andet i udendørslivet på campingpladserne og i lystbådehavnene, hvor der var henholdsvis 123.500 og 30.100 flere overnatninger end i maj sidste år, skriver Danmarks Statistik.

Dertil kommer, at pinsen faldt i maj, hvor den sidste år faldt i juni. Og så var der særligt en stor sportsbegivenhed, der trak fulde huse.

Fra 4. til og med 20. maj blev VM i ishockey afholdt i Herning og København. Og det trak ishockeyfans fra hele verden til.

– I Herning var der 5700 eller 92 procent flere udenlandske overnatninger sammenlignet med maj 2017, skriver Danmarks Statistik.

Især var der mange gæster fra lande, der deltog i verdensmesterskabet.

– Der var blandt andet en markant fremgang i finske, schweiziske og canadiske overnatninger med stigningsprocenter på henholdsvis 1347 procent, 1978 procent og 786 procent, skriver Danmarks Statistik.

I København steg antallet af udenlandske overnatninger 54.000 eller 12 procent i udenlandske overnatninger i maj i forhold til maj sidste år.

Især Finland, Rusland, Schweiz, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet og Canada stod for de største stigninger.

Ifølge Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, er det ikke kun hoteller og feriecentre, der nyder godt af flere overnattende gæster som for eksempel de mange ishockeyfans. Det gør byernes øvrige erhvervsliv også.

– Det var fans, der havde penge i lomme og gerne ville bruge dem. Så en ting var, at hotellernes restauranter og barer levede godt, men det gjorde detailhandlen og andre restauranter og caféer i Herning og København også, siger han.