VM-forstærkning kan være på vej til ishockeylandsholdet

Patrick Russell er færdig i AHL-slutspillet. Nu arbejder VM-delegationen på at få ham til Slovakiet.

Patrick Russell (med nummer 52) blev i efteråret Danmarks 12. NHL-spiller, da han debuterede for Edmonton Oilers. (Arkiv)
Patrick Russell (med nummer 52) blev i efteråret Danmarks 12. NHL-spiller, da han debuterede for Edmonton Oilers. (Arkiv)

Der kan være solid forstærkning på vej til det danske ishockeylandshold, der er i fuld gang med at spille VM i Slovakiet.

Den stærke forward Patrick Russell røg sammen med sin klub, Bakersfield Condors, natten til tirsdag ud af slutspillet i den nordamerikanske udviklingsliga AHL.

Dermed er hans klubsæson overstået, og landsholdets ledelse har tirsdag morgen taget kontakt til NHL-klubben Edmonton Oilers, hvor Russell har kontrakt.

– Vi har taget fat i Edmonton og Patrick selv og spurgt, hvad der er muligt, og hvad der kan lade sig gøre. Hvis vi kan få ham herover, vil vi gerne det, siger landsholdets general manager, Kim Pedersen.

26-årige Patrick Russell blev tidligere på sæsonen Danmarks 12. NHL-spiller, da han debuterede for Edmonton Oilers.

Siden blev det til yderligere fem optrædener i den prestigefyldte liga, inden han blev sendt tilbage til Bakersfield, hvor han i denne sæson lavede 47 point i 61 kampe.

Først skal Russell igennem det traditionelle lægetjek, der altid afslutter sæsonen i Nordamerika. Hvis lægen og klubben giver grønt lys, skal forwarden fragtes til Kosice i en fart.

Han når selvsagt ikke Danmarks kamp mod Storbritannien tirsdag eftermiddag, men derefter går der mere end to døgn, før landsholdet skal i aktion igen torsdag aften mod Finland.

– Hvis Edmonton giver lov, og hvis han er frisk, hvilket det virker til, at han er, så håber vi at få ham til Slovakiet hurtigst muligt efter kampen mod Storbritannien, siger Kim Pedersen.

Det vil i givet fald blive Russells tredje VM-deltagelse i træk. Han var med første gang i Köln i 2017 og igen sidste år ved VM på hjemmebane i Herning.