VKO i København vil stoppe mødremøder

De borgerlige partier på Københavns Rådhus fremsætter nu forslag om, at skolerne ikke må holde kønsopdelte møder, hverken for forældre eller for børn.

De københavnske skoler må ikke holde kønsopdelte møder for børn eller voksne.

I hvert fald ikke,hvis det står til den borgerlige blok i Borgerrepræsentationen i København. De tre partier vil præsentere børne- og ungdomsudvalget for et forslag, der skal stoppe kønsopdelte møder på de københavnske folkeskoler.

– I valget mellem religiøse hensyn og demokratiske ligestillingstraditioner bør der ikke være tvivl om, at de religiøse hensyn må vige, siger det konservative medlem af børne- og ungdomsudvalget i København, Rasmus Jarlov.

Han mener dog, at børn fortsat kan opdeles i idrætstimerne.

Jarlov er gået sammen med sine kolleger i Venstre og Dansk Folkeparti for at få stoppet møder som torsdagens cafémøde om mobning på Holbergskolen i Københavns nordvestkvarter. Mødet var forbeholdt børnenes mødre.

Skolen frygtede simpelthen, at de muslimske mødre ikke ville deltage, hvis der også deltog mænd. Siden er kritikken fra dele af den borgerlige fløj på både Christiansborg og rådhuset fløjet om ørerne på skoleleder Søren Ellesøe.

Mens Venstre på Christiansborg medgiver, at det i nogle tilfælde kan være acceptabelt med kønsopdelte arrangementer, er Venstres repræsentant i børne- og ungdomsudvalget i København, Cecilia Lonning, lodret modstander.

– Det er et eksempel på en uheldig tendens i den københavnske folkeskole, hvor der bliver taget utrolig mange etniske hensyn og hensyn til alle mulige grupper. Dem, der aldrig får del i midlerne, er de ganske almindelige børn, siger hun.

Caféaftenen var ellers en del af projektet Bydelsmødre, der støttes økonomisk af regeringens sats-puljemidler og dermed også af lokalpolitikernes partier.