Vind den nye Brøndby-bog

En ny bog fortæller om udviklingen af Brøndby IF. Vestegnens læsere kan vinde bogen.

Det var en Laudrup, som for alvor satte skub i Brøndbys vej mod toppen af dansk fodbold. Fornavnet var dog hverken Michael eller Brian – det var far Finn Laudrup, der som spillende træner og med en offensiv spillestil sikrede oprykninger.

Finn Laudrup kom til Brøndby i 1973. Det var nogle år før, at der kom professionelle tilstande i Brøndby og dansk fodbold. I 1978 kunne daværende formand Per Bjerregaard præsentere sit første deltidsprofessionelle hold. Det bestod af 15 kontraktspillere – de var sikret en grundløn på 400 kroner om måneden, og så var der en bonus på 800 kroner pr. spiller for en sejr, 350 kroner for en uafgjort kamp, og 100 kroner for et nederlag!

Alt sammen kan læses i den spritnye bog »Alt om Brøndby«, der fortæller en stor del af historien om »Drengene fra Vestegnen«.

Vind bogen

Vestegnens læsere kan vinde bogen. Der er tre eksemplarer af den nye bog på højkant i en konkurrence. Det er bare at klikke ind på konkurrencebanneret her på forsiden af www.sn.dk/vestegnen – og derefter udfylde den elektroniske kupon.

Sidste frist for at deltage er 19. oktober – og vinderne får direkte besked.

Brøndbys højdepunkter

»Alt om Brøndby« fortæller ikke alene historien om, hvordan Brøndby blev stiftet i 1964 og siden udviklede sig til en magtfaktor i dansk fodbold. Bogen er også rig på fortællinger om klub-legenderne og om de store sportslige øjeblikke.

Navne som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Michael og Brian Laudrup, Peter Schmeichel, John »Faxe« Jensen, Bent »Turbo« Christensen, Kim Vilfort, Lars Olsen og Per Nielsen er blandt de Brøndby-legender, som skildres i tekst og fotos.

Naturligvis er der også fokus på en række sportslige højdepunkter – først og fremmest fra Brøndbys europæiske storhedstid. Brøndby rykkede op i landets bedste række i 1981, og allerede i 1985 kom det første danske mesterskab i hus. Året efter trådte Brøndby ind på den europæiske scene, og bogen »Alt om Brøndby« beskriver, hvor godt klubben klarede sig. Nogle af de store Brøndby-spillere – Per Nielsen, Ole Bjur og Mogens Krogh – fortæller om nogle af de allerstørste europæiske opgør, som Brøndby har været involveret i. Og så er der naturligvis også blevet plads til et afsnit om de store opgør mod rivalerne fra FCK.

»Alt om Brøndby« er dog ikke kun historie-fortælling. Nogle af de aktuelle profiler på holdet er portrætteret, og der er interview med sportschef Troels Bech. Han slår fast, at det skal være slut med den store udskiftning af spillere og trænere, som ellers har præget de senere år i Brøndby. Der skal være mere kontinuitet og vedholdenhed, mener Troels Bech.

Bogen indeholder desuden et all-star hold, bestående af Brøndbys bedste spillere gennem tiden, masser af statistik og en quiz om klubben. Det hele illustreret med flotte billeder.