Villadsen gruppeformand igen

Miki Dam Larsen skal på arbejds- og studieophold i Uganda og Belfast

Foto: Michael Braunstein

Det bliver den tidligere og mangeårige gruppeformand Flemming Villadsen, der igen skal være formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, når den nuværende gruppeformand, Miki Dam Larsen, skal på orlov.

Det oplyser Miki Dam Larsen.

Miki Dam Larsen søger om orlov fra 4. september 2012 til 28. januar 2013 for at tage på arbejds- og studieophold i Uganda og Belfast. Miki Dam Larsens stedfortræder er Harald Kortland, og Forvaltningen anbefaler, at Harald Kortland indtræder i byrådet i perioden.

"Jeg vidste, da jeg overtog posten som gruppeformand, at jeg måske skulle til udlandet i en periode. Det var der forståelse for i bestyrelsen og byrådsgruppen, og det har derfor hele tiden ligget i kortene. Jeg har nu fået mine første erfaringer med posten, og jeg er glad for, at den varetages af en så kompetent afløser, mens jeg er væk," siger Miki Dam Larsen og fortsætter:

"Jeg har i en årrække arbejdet med udlandsprojekter i regi af Dansk Ungdoms Fællesråd. I 2010 var jeg i Uganda for at hjælpe en lokal udviklingsorganisation, der arbejder med minoritetsgruppers rettigheder, og nu har jeg fået mulighed for tage derned igen for at lave et uddannelsesforløb for unge frivillige i organisationen. Det er kulminationen på et par års arbejde med netop dén organisation."

"Når jeg kommer tilbage fra Uganda, indtræder jeg påny i rollen som gruppeformand. Derudover er det min plan at kombinere udlandsarbejde – men stadig mindre af det – med studier i politisk psykologi. Dé studier påbegynder jeg i Belfast efter Uganda-arbejdet og frem mod orlovens afslutning i januar," siger Miki Dam Larsen.