Vikingerne måtte af med pokalen

BILORIENTERING Det var med en vis spænding, at klubben Viking Auto Sport stillede til start i kampen om årets danmarksmesterskab for klubhold i bilorientering, som blev afviklet på Synfyn lørdag den 3. juni.

Det har flere gange været tæt på, men først sidste år vandt klubben danmarksmesterskabet, og i år skulle klubben så vise, om det var en enlig svale.

I år stillede klubben med stort set samme besætning. Torben og Martin Sørensen havde ikke kørt orienteringsløb det sidste år, og da de nåede mål troede de da heller ikke, at deres placering skulle tælle med. Det viste sig imidlertid, at ruten havde været så svær, at selv om de inkasserede 432 strafpoint, så rakte det alligevel til en 4. plads. Det hjalp dog ikke så meget samlet, da flere ikke levede op til sædvanlig standard, hvorfor klubben måtte tage til takke med en samlet 4. plads, selv om man var tæt på at komme på podiet.

Det blev i stedet den arrangerende klub Struer og Omegns Motorklub, der har medlemmer boende på sydfyn, og som måske med lidt hjemmebanefordel lykkedes at trække mesterskabet hjem med mindst mulig margin.

Løbet startede og sluttede i Faaborg, og den ca. 80 km lange rute var lagt i området mellem Faaborg og Korinth. Der var især lagt vægt på detaljerne i kortene, hvor den mindste uopmærksomhed blev straffet.

I mesterskabet for klubhold stiller klubberne med op til 5 mandskaber, hvor de 3 bedst placerede tæller i den samlede stilling.

Vikingernes placeringer:

Klasse B: Vundet med 78 strafpoint.

Nr. 8 Øyvind Jensen og Poul Erik Nielsen 256 strafpoint

Nr. 13 Erik Rasmussen og Steen Petersen 411 strafpoint

Klasse A: Vundet med 233 strafpoint.

Nr. 4 Torben og Martin Sørensen 432 strafpoint

Klasse M: Vundet med 119 strafpoint.

Nr. 2 Bjarne Hansen og Jan Johansen 139 strafpoint

Nr. 10 Børge Christiansen og John Michelsen 276 strafpoint

Resultatet af danmarksmesterskabet for klubhold:

1. Struer og Omegns Motorklub 296 point

2. Motorklubben Borup og Omegn 295 point

3. Holbæk Amts Motorklub 289 point

4. Viking Auto Sport 289 point