Vikingerne kommer til havnen

Store vikingeskibe og masser af vikinger erobrer Frederikssund Havn den 29. juli, når "Kongens Togt" kommer til byen

Foto: Jesper Kappel

Havnen i Frederikssund kommer til at se noget anderledes ud den 29. juli. Denne dag bliver havnen nærmest lavet om til et vikingeland eller et vikingemarked til glæde for alle borgere i Frederikssund Kommune og de mange turister, der kommer til området hver sommer.

En del af vikingerne kommer faktisk sejlende til Frederiksund i hele tre vikingeskibe, som ville kunne ses fra havnen fra omkring 13:40. Mens skibene sejler ind til havnen, vil der ud af højtalere kommer fortællinger om vikingeskibene, som efter planen lægger til kaj kloken 14:00.

Men dette event er mere end tre skibe, der kommer til byen. Det er først og fremmest fortællingen om den danske konge Knud den Store, der spillede en vigtig rolle for Danmark men også resten af Europa. Hans sejr i England for 1000 år siden var med til at sætte Danmark på verdenskortet i en verden, hvor magtalliancer, tvangsægteskaber, globalisering og intriger var hverdagskost. Hans historie kan du blandt andet hører om i en af de mange boder, der vil være sat op på havnen i Frederiksund den 29. juli fra klokken 11:00 om formiddagen til klokken 18:00 om aftenen. Historikere vil fortælle en masse om vikingetiden, og så vil for eksempel børnebogsforfatteren Mette Finderup komme og fortælle om sine børnebøger "Sværdets Mester". Det bliver også muligt at købe lokalt produceret fødevarer og kunsthåndværk der har rødder tilbage i tiden.

Det bliver også muligt at filetere en fisk og ryge den, som man gjorde det i vikingetiden. Børnene kan lave deres eget skjold, og så vil det være muligt at se Frederikssund Vikingerne kæmpe den ene kamp efter den anden. Derudover vil der også være historisk modeshow, hvor man kan se, hvordan man rigtigt gik klædt i vikingetiden.

Fra klokken 15:00 til 18:00 er det muligt at komme om bord på nogle af vikingeskibene. Her kan man selv se, hvordan et sådan skib er indrettet. Derudover kan man også tale med sejlerne om, hvordan livet til søs er om bord.

Det bliver også muligt at spise en vikingefrokost på Restaurant Toldboden den 29. juli. Det kan man fra klokken 12:30 til 14:15. Billetter til frokost købes på restauranten. Hvis du vil have mere viden om "Kongens Togt" og hvad der sker på Frederikssund Havn, så skal du henvende dig til Frederikssund Turistbureau, der står bag denne dag sammen med Frederikssund Erhverv, Kulturministeriet og Region Sjælland.