Vigtigt at fødderne plejes

Skomager Annie Møller starter som fodplejer, fordi fødderne trænger til det

FREDENSBORG: Væggen foran Annie Møller er fyldt med værktøj, som hun bruger, når hun står i sin kælder og reparerer et par sko. Det har hun gjort i 15 år, men nu ændrer hun livsbane – selvom fødderne stadig vil være i fokus.

– I løbet af min tid som skomager, hvor jeg har lavet indlæg til mange forskellige kunder, har jeg oplevet, at en del mennesker faktisk ikke ved ret meget om, hvordan fødderne plejes korrekt, forklarer Annie Møller og det er en af grundene til, at hun har taget en uddannelse som lægeeksamineret fodplejer.

En anden grund til skiftet er, at arbejdet som ortopædisk håndskomager er fysisk hårdt arbejde, men helt slipper Annie Møller dog ikke håndværket.

– Jeg vil fortsætte med at lave indlæg, forklarer hun – det hører ligesom med til arbejdet omkring fodens trivsel og pleje. Indlæg er typisk til ikke helt raske fødder, men behandlingen hos Annie Møller er for alle fødder.

Fodplejeklinikken kommer til at ligge i Jernbanegade 13D – det tidligere ishus i Passagen og klinikken åbner den 18. december.

Selve skomager-forretningen i Fredensborg bliver sat til salg ved årsskiftet og Annie Møller håber meget, at en anden skomager har lyst til at fortsætte forretningen, som har et stort antal faste kunder.

Indtil en ny ejer melder sig, er skomagerforretningen åben fra onsdag til lørdag. Annie Møller vil så "nøjes" med at være fodplejer mandag og tirsdag samt om aftenen og tidligt om morgenen de øvrige dage.

Der er receptionen i fodplejeklinikken lørdag den 16. december fra klokken 13.00 til 16.00.