Vigtig hjemmesejr på 4-2 til LUI

Lyngbys unge Serie 1-mandskab overgav sig ikke så let og kæmpede til det sidste mod LUI

Foto: Conrad van Acker

Lørdagskampen på Lynge Stadion mellem LUI og Lyngby blev en ganske underholdende affære med seks glimrende scoringer og et reddet straffespark. Det blev en livlig indledning på kampen, da LUI's vikarierende keeper Claus Kirsch allerede efter ni minutter havde to mesterredninger på nærgående Lyngby-forsøg. Nogen dramatik kom minuttet efter, da Louis Valente måtte udgå med et flækket øjenbryn, hvorfor hjemmeholdet rokerede om på brikkerne.

Knap en halv time ind i kampen var Lyngby atter tæt på en scoring, men mand-mod-mand-situationen vandt Claus Kirsch atter og fik reddet til hjørnespark.

LUI kom i front 1-0 på det følgende angreb. Dan Lübbers steg til vejrs og headede suverænt bolden ind i Lyngby-keeperens fjerneste målhjørne efter hjørnespark i LUI's venstre side.

Lyngby udlignede til 1-1 på en løs chance i kampens 38. minut, da bolden i det bageste LUI-forsvar ikke blev ekspederet ordentlig væk, men tilbagevendte Anders Loft skabte atter afstand 2-1 til gæsterne, da LUI'eren huggede til bolden et godt stykke fra mål, hvor han scorede fladt, og 2-1 til LUI holdt til pausen.

Den flittige LUI-anfører Morten Svensmark bragte sit hold foran 3-1 i anden halvlegs 18. minut, da han behændigt tog bolden ned i Lyngbys forsvarszone og resolut hamrede bolden i mål.

Da der manglede ca. tolv minutter af kampen var Lars Mortensen i LUI's bageste forsvar så uheldig at spænde ben for en Lyngby-angriber, men Claus Kirsch reddede i stor stil det ellers hårde og velplacerede skud fra pletten.

Imidlertid havnede riposten hos en Lyngby-spiller, der i to forsøg passerede LUI-keeperen til reducering til 3-2, og Lyngby var atter med i kampen og satte LUI under pres.

Kort før slutsignalet jagtede Morten Svensmark en "umulig bold", erobrede den fra en Lyngby-spiller og sendte Garry Brooks alene mod Lyngby's mål.

I duellen med Lyngbys keeper trak Garry det længste strå, og han afdriblede let denne og scorede behersket til slutfacit 4-2 til LUI, der nu med 31 points bragte sig i nogenlunde sikkerhed på en 6.plads i tabellen med 31 points, mens det nu ser skidt ud for det talentfulde Lyngby-mandskab, der indtager tiendepladsen i serie 1.

Glimrende holdpræstationer af begge mandskaber, og på LUI's hold stor ros til Morten Svensmark, Morten Hansen, Dan Lübbers og i målet Claus Kirsch, som var en værdig substitut for Niklas Spånbæk.

Næste turneringskamp for LUI er lørdag 28. maj på udebane mod tabellens nr. to Espergærde.