“Vi vil ikke frasige os vores ansvar”

Kun hvis lokale radikale opfordrer ham til det, vil Henrik Klitgaard forsøge at påvirke Vestager om Sjælsmark

Sjælsmark Den radikale viceborgmester, Henrik Klitgaard, er på nogle punkter enig med kritikerne af et kommende udrejsecenter på Sjælsmark Kaserne.

Men ikke nok til at gå til partifællerne på Christiansborg for at få dem til at omstøde beslutningen.

"Det er aldrig en lykkelig situation at bo ved siden af et udrejsecenter. Det vil altid skabe problemer. Men vi skal huske, at de mennesker eneste forbrydelse er, at de ikke har fået opholdstilladelse i Danmark. Det gør dem ikke til kriminelle. De, der har opført sig forkert og derfor skal forlade landset, er jo spærret inde deroppe," siger Henrik Klitgaard til Ugebladet.

Han gør opmærksom på, at De Radikale slet ikke har været indblandet i beslutningen:

"Jeg har talt med Margrethe Vestager personligt om sagen og har på den måde fundet ud af, at forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) traf beslutningen om udrejsecentret uden om De Radikale. Vi har – så vidt jeg er informeret – slet ikke været inde over."

Klitgaard kan dog godt følge kritikerne. Et stykke ad vejen.

"Flere kommuner i landet er kede af, at de får lukket deres flygtningcentre. Det er jo paradoksalt, at man vælger at anlægge udsrejsecentret i Hørsholm, som ikke ønsker at have det, når der samtidig er kommuner, der ønsker det. På den front er jeg enig med kritikerne," siger Henrik Klitgaard:

"Men som radikal mener jeg, at vi har en opgave, der skal løses – og at vi har et internationalt ansvar. Det ansvar vil vi ikke frasige os."

-Har du, når du har talt med Margrethe Vestager, forsøgt at påvirke hende til at omstøde beslutningen?

"Jeg har end ikke gjort mig overvejelser om at tale med hende om det. Men det vil jeg da muligvis gøre."

-Hvad vil kunne få dig til at forsøge at påvirke Margrethe Vestager?

"Hvis vi lokalt i vælgerforeningen bliver enige om, at det er det, jeg skal. Eller hvis jeg får henvendelse om det fra borgere, som normalt stemmer radikalt," svarer Henrik Klitgaard og slutter:

"Man skal tænke på, at jeg ene person repræsenterer Radikale i kommunalbestyrelsen. Det er ikke alle beslutninger, jeg kan tage alene. Så hvis vi bliver enige om det i vores lokale forening, tager jeg kontakt Margrethe Vestager."