Vi skal lære af sagen om Asminderød Skole

Så ser det langt om længe ud til at Asminderød Skole bliver genopført. STORT tillykke til alle de forældre og elever, som på trods af forholdene har holdt ud og utrætteligt er blevet ved med at kæmpe. Selv om vi ikke kan være stolte af forløbet indtil nu, skal vi glæde os over, at der er fremdrift til alles bedste.

I respekt for de knap 1000 forældre og 450 elever, som har været meget påvirket af denne situation, vil jeg gerne sikre, at vi ikke bringes i en lignende situation igen, for selvfølgelig kan vi godt sikre dette – ved rettidig omhu og ikke mindst dialog og omtanke.

Forløbet har været pinefuldt, og set i bakspejlet kunne meget have været anderledes, hvis der var grebet ind tidligere – det må stå klart for alle.

Jeg vil meget gerne være med til at sikre, at den kommunale ejendomsvedligeholdelse kommer på den politiske dagsorden og ikke nedprioriteres i farten.

Med godt 155.000 kvadratmeter og 162 bygninger at vedligeholde, har administrationen meget at se til og sikre – både administrativt og økonomisk.

Kan og bør vi, som borgere, involvere os og holde "et vågent øje", hvis vi støder på en mangelfuld eller misvedligeholdt bygning? Svaret er klart JA!

I en relativ lille kommune som vores, kan vi godt forvente, at der lyttes til vore gode hensigter. Vi skal da også forvente, at der ikke er langt til kommunalpolitikernes bord og at vi kan have en respektfuld dialog. Vi, som borgere, skal om nødvendigt inddrages.

Jeg håber, at skolesagen kan bidrage til fornyet debat om, hvorledes vi kan gøre det bedre i fremtiden.

Som kandidat til byrådet og ikke mindst forælder i kommunen er sagen for mig soleklar – Vi skal ALDRIG opleve en Asminderød Skole-sag i Fredensborg kommune igen,- netop fordi vi har lært af disse rædselsvækkende erfaringer.