Vi har et ansvar for kommunens problemer

Venstrekandidaten Nick Allentoft mener, at en stor del af ansvaret for kommunens økonomiske problemer i høj grad skyldes, at nu tidligere Venstre-borgmester kom længere og længere væk fra en fornuftig borgerlig linje

Foto: René Schriver

Der bliver skudt mod Venstre fra alle sider både i og uden for byrådssalen mod den førte politik – både da borgmesteren hed Brixtofte og nu, hvor tidligere Venstreborgmester Jesper Bach, sidder i stolen.

Renomméet har en afsmittende virkning på alle medlemmer af Venstre, og nu mener en af kandidaterne til efterårets kommunalvalg, Nick Allentoft, at selvfølgelig må Venstre påtage sig et ansvar for problemerne. Han pointerer det svære i at udskifte politikere midt i valgperioden, hvorfor han ser frem til valget.

"Det har ikke været nemt, at være venstremand – eller for den sags skyld – borgerlig vælger i Furesø de seneste år. Frustrationerne har fyldt meget, og det skal Venstre selvfølgelig tage sin del af ansvaret for. Sådan er det", siger Nick Allentoft og tilføjer:

"For mit eget vedkommende, er den førte linje fra borgmesterkontoret de sidste tre år en hovedårsag til at deltage i fyringen af Jesper Bach. Kursen, hvis man overhovedet kan tale om en kurs, er helt skæv. Vi dykker mere, end vi ser fremad."

Allentoft mener, at det er vigtigt at fokusere på kommunens potentiale, og at der vil og skal ske forandringer for skabe fremgang.

Læs videre på side 20

"Nu står Furesø rent politisk i lidt af en mudderpøl. Venstre er ikke alene om ansvaret, og det er måske årsagen til, at nogen partier vælger at skyde så skarpt på Venstre. Sådan er det, men af forandringer kommer fremgang."

"Den førte politik var årsagen til, at vi måtte skifte ud i toppen, for at komme videre. Det burde Jesper have anerkendt og indset allerede da han satte skatten op for to år siden. Jeg er både på partiets og Jespers vegne kolossalt ærgerlig over, at det skulle vise sig så svært at agere konstruktivt. Jesper havde tilbud om at gå med æren og anerkendelsen i behold for den arbejdsindsats, han har leveret, men det ønskede han ikke. Jesper kom længere og længere væk fra en fornuftig borgerlig linje, og det står for mig som hovedårsagen til de problemer, som både Venstre og ikke mindst Furesø Kommune står i."

Nick Allentoft er derfor også spændt på, hvordan Venstres nye borgmesterkandidat vil agere for at skabe ro både internt og hvis han bliver valgt ind i byrådet.

"Kasper Krüger spillede de kort, han tog i bunken. Jeg bukker mig i støvet over hans evner ved valg af spidskandidat, og er nu spændt på selve valget. Der er kæmpe stor forskel på et internt partivalg og et kommunalvalg, men jeg håber inderligt, at han har evnerne til at præstere det samme ved byrådsvalget som ved valget til spidskandidat," slutter Nick Allentoft.