Vestegnen er blevet overset

Morten Bødskov har inviteret borgergruppen »Nej til trafikstøj« til møde.
Morten Bødskov har inviteret borgergruppen »Nej til trafikstøj« til møde.

vil lytte. Folketingspolitikere vil mødes med borgergruppen »Nej til trafikstøj«. Enighed om, at Vestegnen har brug for en stærkere stemme i folketinget.

invitation: »Jeg er enig i, at Vestegnen er blevet overset. At Vestegnen er blevet kørt over. Det skal der laves om på. Vestegnen skal have en stærkere stemme i folketinget.«

Sådan er svaret fra den socialdemokratiske Vestegns-politiker Morten Bødskov til borgergruppen »Nej til trafikstøj«. Og samtidig kommer der en invitation til, at man på Christiansborg gerne vil lytte til borgergruppen – og i øvrigt også til andre.

Borgergruppen »Nej til trafikstøj« – der har opbakning i Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre – har fået sat støj fra motorvejene og den nye jernbane på dagsordenen. Og senest har transportministeren været på besøg for at lytte til støjen.

Borgergruppen »Nej til trafikstøj« har dog i Regionalavisen Vestegnen konstateret, at der ikke er kommet præcise løfter på bordet. Og konklusionen var lige så klar: Vestegnen er for politikerne på Christiansborg blevet et sted, hvor man dumper problemer, uden at gøre noget ved dem. Motorveje og jernbaner skærer igennem Vestegnen for at tilgodese pendlerne – og der gøres ikke noget for at løse de massive støjproblemer, som er konsekvensen.

Morten Bødskov (S) er langt hen ad vejen enig. Og han har derfor taget initiativ til at danne Vestegnens Trafikforum, der – foruden ham selv – består af Holger K. Nielsen (SF), Tina Nedergaard (V), Merete Scheelsbeck (K) og Mikkel Dencker (DF). En tværpolitisk »trafikmafia«, der skal styrke Vestegnen i folketinget.

»Jeg er enig i, at Vestegnen er blevet forbigået alt for længe, når det handler om trafikinvesteringer, og det er uholdbart. Og idéen med Vestegnens Trafikforum er at give Vestegnen en langt stærkere stemme i folketinget. Det gælder alt fra støjskærme til mere letbane. Der er en træthed over, at der ikke er fokus på at gøre noget for Vestegnen på trafikområdet,« siger Morten Bødskov.

Morten Bødskov understreger, at man er parat til at møde borgergrupper, borgere og borgmestre, og lytte til problemerne. At få inspiration og input.

»Det er ikke alt, der kan lade sig gøre, men der er et behov for at samle så mange som muligt bag en Vestegns-dagsorden i folketinget,« siger han.

Morten Bødskov har nu taget initiativ til et møde med borgergruppen »Nej til trafikstøj«, hvor problemerne kan drøftes.