Verdensstjerner kommer til byen

Den Kongelige Ballet kommer til Fredensborg

FREDENSBORG:

Selvom der er et stykke vej til Kongens Nytorv i København, kan man sagtens opleve ballet i verdensklasse i Fredensborg. Den 2. juni optræder balletdansere i verdensklasse i Fredensborg Slotspark under navnet Danske Sommerballet – helt gratis og under åben himmel. Danske Sommerballet er et samarbejde mellem Danske Bank og Det Kongelige Teater. Det er tredje år i træk, at Den Kongelige Ballet kommer til Fredensborg, og at den turnerer rundt i landet med et repertoire specielt sammensat til open air-arrangementet. I løbet af maj og juni optræder de prominente balletstjerner forskellige steder i Danmark.

– Den Kongelige Ballet er blandt verdens bedste kompagnier i verden, og vi er selvfølgelig glade for, at valget igen faldt på Fredensborg. Publikum kan glæde sig til at se det bedste fra Den Kongelige Ballet – både hvad angår program og dansere. Det bliver en fantastisk aften, der kan samle byen omkring noget helt særligt, siger filialdirektør Marianne Terp Holm, Danske Bank Fredensborg Afdeling. Balletmester Frank Andersen står i spidsen som kunstnerisk ansvarlig for Danske Sommerballet. Han har sammensat cremen af dansere fra Den Kongelige Ballet til Danske Sommerballet: Silja Schandorff, Amy Watson, Tina Højlund, Yao Wei, Ulrik Birkkjær, Nicolai Hansen, Tim Matiakis, Fernando Mora og mange flere – i alt 16 dansere. – Der bliver helt klart noget for enhver smag – og for alle generationer, for vi favner bredt – både hvad angår stilarter, opsætning og udtryk. Vi glæder os meget til igen at komme rundt i landet og danse for et publikum, der af geografiske årsager ikke har direkte adgang til vores matrikel til hverdag. At danse under åben himmel kan være helt magisk for os, men kræver også, at vi spiller ekstra med musklerne. Ved Danske Sommerballet har vi ikke scenerummets trygge rammer, men til gengæld kan vi hive det uendelige himmelrum ned til publikum, siger balletmester Frank Andersen, Den Kongelige Ballet.

Danske Sommerballet byder på tre store publikumssucceser fra det moderne og klassiske repertoire. Udover den meget berømte, farverige finale i August Bournonvilles "Napoli" får publikum serveret den finske koreograf Jorma Elos nyeste moderne ballet "Lost on SLOW" med Vivaldis barokmusik. Endelig skal Fredensborg opleve "Yesterday" af John Neumeier med musik af Beatles og med Bournonville som det store forbillede. En opførelse af de dimensioner kræver særlige faciliteter. Og uden støtte fra Fredensborg Kommune og Slots- og Ejendomsstyrelsen ville Danske Sommerballet ikke være mulig. Danske Sommerballet finder sted mandag den 2. juni klokken 19.30 i Fredensborg Slotspark. Og der er gratis adgang. – Kom i god tid med tæpper, underlag, puder og tag picnic-kurven med. Lad gerne bilen stå på grund af de begrænsede parkeringsmuligheder. I tilfælde af meget regn vil arrangementet blive aflyst, siger Marianne Terp Holm.