Verden under os

Som bekendt graves og rodes der på Stationsvej og nærmeste omegn og der er ikke udsigt til at roderiet vil stoppe før jul

Foto: Ulla Koch-Nielsen

For forbipasserende ligner graveriet og de mange kabler og rør det rene virvar. De går forbi håndværkerne og undrer sig: "Mon de selv hvad det er, de graver efter, og hvad det er for kabler og slanger, de lægger ned?"

Birkerød Avis spurgte en af de travle mænd dernede i undergrunden, Alex Mortensen fra firmaet Kemp & Lauritzen, om hvad det egentlig var, han lavede:"Jeg lægger kabler til fibernet, bredbånd og lys ned, og det handler ikke bare om omlægningen af Stationsvej, men også og om området under den kommende driver, for vi tager af praktiske grunde det hele i ét hug.

Lige nu er vi i gang her på Bistrupvej, men snart tager vi fat længere ned på Stationsvej og på et tidspunkt kommer vi dér til, at vi skal skyde kabler ned under jernbanen i 4,5 meters dybde under jernbanen og over til Søvej, hvor der skal være en transformer.

Men det er nu ikke bare os, der laver ravage; også firmaet Barslund har været i sving med at lægge ledninger ned til naturgas.

Det eneste, der er at sige til det her rod, er at det skal være galt, før det kan blive godt."

Alex Mortensen, Kemp & Lauritzen, er en af de mange håndværkere fra nær og fjern, der for tiden gør Stationsvej og Bistrupvej usikker.