Venstremand kalder kolleger tøsedrenge efter lønlækage

Partier er flygtet fra ubetinget støtte til store lønstigninger til politikere, ministre og borgmestre.

Foto: Liselotte Sabroe
RB PLUS Fem partier løber fra aftale om lønreform- - ARKIVFOTO 2015 af Jan E. Jørgensen (V)- - Se RB 6/1 2016 17.25. Fem partier er enige om at trække ubetinget støtte til forslag om at reformere politikeres løn- og pensionsforhold. Det er uden grund, mener kommissionsformand. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2014)
RB PLUS Fem partier løber fra aftale om lønreform- – ARKIVFOTO 2015 af Jan E. Jørgensen (V)- – Se RB 6/1 2016 17.25. Fem partier er enige om at trække ubetinget støtte til forslag om at reformere politikeres løn- og pensionsforhold. Det er uden grund, mener kommissionsformand. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2014) Liselotte Sabroe

– Tøsedrenge!

Det kalder Jan E. Jørgensen (V) sine partifæller samt S, K, R og SF. Det sker, efter partierne har trukket deres ubetinget støtte til Vederlagskommissionens anbefalinger om politikernes løn.

De fem partier havde ellers givet deres ubetinget støtte til Vederlagskommissionens forslag, hvad end det måtte være, da den blev nedsat for snart to år siden.

Men onsdag lækkede oplysninger fra ekspertgruppen, der tyder på, at man vil foreslå at hæve folketingspolitikeres og ministres løn med 15 procent samt 98 borgmestres løn med 30 procent.

Det fik samtlige partier til at stikke halen mellem benene og trække deres håndslag tilbage. Det har fået Venstremanden Jan E. Jørgensen op i det røde felt.

– For at sikre at det ikke er et enkelt parti, der skal tage tæskene i forbindelse med den forventelige forargelse fra Ekstra Bladet med videre, så indgår en række partier en såkaldt musketeréd: en for alle – alle for en, skriver Jørgensen på Facebook og tilføjer:

– Og nu, hvor kården skal trækkes, og sammenholdet skal stå sin prøve, så flygter musketererne til alle sider.

En af de ting som Søren Gade (V) og Jonas Dahl (SF) har lagt vægt på, da de trak deres respektive partiers støtte fra forslaget, er, at politikerne samtidig beder om mådehold hos danskerne og skærer i forskellige ydelser.

– Man kan selvfølgelig indvende, at timingen er uheldig, fordi det lige nu er sparetider – men undskyld mig – hvornår er timingen rigtig, spørger Jan E. Jørgensen på sin Facebook-væg.

– Så nu ender det hele sikkert med, at alle de forringelser af vilkårene, som kommissionen anbefaler – de bliver vedtaget.

– Lønnen bliver ikke sat op – måske skal den endda sænkes lidt til ære for Ekstra Bladet, som alligevel aldrig bliver tilfredse, før politikerne skal betale for at få lov til at sidde i Folketinget eller kommunalbestyrelsen. Og det bliver endnu mere attraktivt at gå ind i politik, siger Jan E. Jørgensen.

Vederlagskommissionens endelige rapport er færdig 11. januar.