Venstre vil styrke konkurrenceevnen

Lav selskabsskat skal øge danske virksomheders konkurrenceevne, mener Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

Danske virksomheder er klemt i konkurrencen, fordi selskabsskatten sænkes i andre lande. Derfor vil regeringen sænke den danske selskabsskat fra 25 til 20 procent.

Det siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, til TV2 News om forslaget, der indgår i VK-regeringens vækstpakke, som snart præsenteres. Pakken skal finansieres ved at beskære erhvervsstøtten.

– Vi vil have selskabsskatten længere ned, fordi vi kan se, at vi i Danmark skal være konkurrencedygtige, hvis vi skal have mulighed for at tiltrække investeringer. Men også hvis danske virksomheder skal have lyst til at investere i Danmark, siger Kristian Jensen.

Vækstpakken skal både hjælpe mindre virksomheder samt skaffe investeringer fra de større virksomheder til Danmark, siger han.

Han understreger, at regeringen sammen med erhvervslivet vil undersøge, hvilke erhvervsordninger der skal fjernes for at betale den lavere selskabsskat.

Bankerne rammes ikke, når selskabsskatten sænkes for andre virksomheder, siger Kristian Jensen.

Han påpeger, at regeringen siden 2001 har sænket selskabsskatten flere gange for at skabe mere vækst.

Venstre vil også sænke personskatten ligesom De Radikale, men personskatten er allerede sænket markant i regeringens skattereform, påpeger han. Desuden skal topskatten sænkes, men regeringen har udskudt skattelettelserne på grund af økonomien.

Han mener modsat De Radikales finansordfører, Morten Østergaard, ikke, at det er et enten-eller at sænke personskatter eller selskabsskatter. Regeringen sænkede personskatterne i 2004, 2007 og 2010, påpeger Venstres gruppeformand.