Venstre tilfreds med redegørelse om Føllegård

Forvaltningen i Hillerød Kommune har igen regnet på opsættelsen af et nyt oliefyr på Føllegården i Skævinge. Sagen sender stadig et forkert signal til Skævingeborgere, siger gruppeformand Klaus Markussen

Foto: Jens Berg Thomsen

Endnu et kapitel er føjet til historien om fjernvarmeværket i Skævinge, hvor en række borgere er tvunget til at betale en høj pris for fjernvarme. Sidste år udskiftede Hillerød Kommune oliefyret på den kommulalt ejede Føllegård i stedet for at få indlagt fjernvarme i hovedhuset. Beslutningen blev taget af administrationen, men blev bragt op på politisk plan, fordi partiet Venstre var utilfreds med beregninger fra forvaltningen om udskiftningen.

Nu ligger der så endnu et regnestykke fra forvaltningen, og denne gang stiller Venstres gruppeformand Klaus Markussen sig tilfreds.

"Vi har fået en beregning, som ikke indeholder de samme fejl som sidst, hvor man efter min mening blandede æbler og pærer sammen. Det vil vi gerne kvittere for," siger Klaus Markussen.

Valget af oliefyr frem for fjernvarme sender dog stadig et uheldigt signal.

"Tilbage står stadig det helt overvejende problem i den her sag er at der er en helt masse borgere i Skævinge der ikke kan vælge fjernvarme fra. Det synes vi er et forkert signal at sende at de fortsat skal bruge fjernvarme, men at kommunen selv vælger fjernvarme fra," siger Klaus Markussen, der dog anser sagen om oliefyret for lukket nu.

"Beslutningen er jo truffet," siger han.

Beregningen viser, at fjernvarme ville have været et dyre valg for Hillerød Kommune, der, hvis der var blevet indlagt fjernvarme i Føllegård, kunne se frem til en ekstra regning på knap 11.000 kroner om året fra 2012.

Så er det vel godt, at der er kommet fjernvarme?

"Det ved jeg ikke, om det er. Situationen er, at vi i kommunen har et flertal, der ikke ønsker at give borgerne mulghed for at vælge fjernvarmen fra. Men når man selv skal vælge, vælger man det fra. Det synes jeg er underligt, at det ligger som en administrativ beslutningen at udskifte oliefyret," siger Klaus Markussen.