Venstre: Regeringen skubber elbils-regning foran sig

Venstre kritiserer regeringen for ikke at have finansieringen af afgiftsfritagelsen for elbiler på plads nu.

Venstre beskylder regeringen for at skubbe regningen foran sig, når det gælder forslaget om at fritage el- og brintbiler for afgifter helt frem til 2017, selvom den nuværende ordning om afgiftsfritagelse kun løber frem til udgangen af i år.

Den øvelse – samt et par andre tiltag – koster samlet set omkring 450 millioner kroner – penge, som regeringen vil finde på finansloven for næste år. Med andre ord på den anden side af det kommende folketingsvalg.

– I Venstre er vi klar til at diskutere med regeringen, hvordan vi kan finde finansiering, så branchen ved, om el- og brintbiler også er afgiftsfritaget efter nytår, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

– Men det kræver, at regeringen vil være med til at finde finansieringen i stedet for bare at skubbe endnu en regning foran sig, siger han.

– Der er brug for, at vi får skabt klarhed om, hvorvidt el- og brintbiler bliver afgiftsfritaget eller ej, så branchen ved, hvad den har at forholde sig til.

– Det gør regeringen ikke med det, den lægger frem her. Regeringen opfører sig dybt uansvarligt. Den skubber regningen foran sig til efter et valg i stedet for at pege på, hvordan afgiftsfritagelsen skal finansieres, lyder det fra Venstres skatteordfører.

Samme kritiske røst lyder i øvrigt fra den anden ende af folketinget, hos SF:

Her kalder partiets skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, regeringens forslag for "totalt uforpligtende".

Ifølge skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil nogle el- og brintbiler risikerer en afgiftsstigning på op til 180 procent ved udgangen af i år, hvis man ikke forlænger ordningen med afgiftsfritagelse.