Velkommen i den grønne hal

Værløse Svømmehal slog et ordentligt slag for den grønne tanke

Der var godt gang i den miljørigtige tanke, da Værløse Svømmehal lørdag holdt miljødag.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) indviede svømmehallens nye miljøtræ med en god portion regnvand og positive ord om miljø- og klimaambassadøren i Værløse Svømmehal, der havde stablet hele miljødagen på benene.

Værløse Garden spillede og deltagerne indleverede gode forslag til at forbedre miljø og klima. Borgmesteren trak lod, og det blev forslagsstilleren til et forslag om lokal frugt- og grøntsags-produktion samt en cykeluge hver måned, der vandt konkurrencen om et årskort til Værløse Svømmehal.

De deltagende borgere fik gratis morgenmad som præmie for at svare rigtigt på hvor meget Værløse Svømmehals miljøtræ binder på 100 år, hvilket er 6,08 ton. Bagefter benyttede mange af forældrene sig af muligheden for at få gennemgået deres eget ressourceforbrug og hente inspiration til, hvad de selv kan gøre for at handle mere miljø- og klimavenligt.

Børnefamilierne var mødt talstærkt frem, og ørnene fik vist, at de er rigtig gode til at sortere affald. I forældrenes konkurrence viste det sig at de kan lære en masse af deres børn, når de skal lægge affaldet i de rigtige fraktioner på genbrugspladsen.

due