Vejdirektoratet spænder ben for solcenter og spillehal

Står det til Vejdirektoratet bliver der ikke spillehal og solcenter i Shelltankens nedlagte bistro. Tankejer Jørgen Jacobsen er rystet over afslaget. – Man træder på den lille erhvervsdrivende, siger han.

Foto: Foto: Christian Winnem, Christian Winnem
Tankejer Jørgen Jacobsen Shell Gørlev
Tankejer Jørgen Jacobsen Shell Gørlev

Færdselspolitiet, Skat og Kalundborg Kommune havde sagt god for planerne, men så kom Vejdirektoratet ind over, og nu har Jørgen Jacobsen fået nej til at indrette tankens nedlagte bistro til solcenter og spillehal.

– Det kan simpelthen ikke passe. Det var tankejer Jørgen Jacobsens umiddelbare reaktion på Vejdirektoratet afslag, der dumpede ind af brevsprækken mandag. Men det var ganske vist. Afslaget begrundes med henvisning til, at et solcenter og en spillehal vil tiltrække et øget antal bløde trafikanter på cykel og knallert, der vil være til fare for sig selv og til gene for trafikanterne på hovedlandevejen.

Et andet argument er, at fremkommeligheden på hovedlandevejen vil forrringes, som det hedder.

Færdelselspoliet havde sagt god for tankens planer

Afslaget fra Vejdirektoratet har i øvrigt igangsat en dominoeffekt, hvor næste myndighed i rækken, Kalundborg Kommune, har meddelt Jørgen Jacobsen, at på baggrund af Vejdirektoratets afslag, kan der ikke gives byggetilladelse til den nødvendige ombygning.

Jørgen Jacobsen fatter ikke, hvordan Vejdirektoratet kan nå frem til denne konklusion, når Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling ingen invendinger har mod tankstationens ændrede anvendelse. Politiet har forholdt sig til, at bistroen havde 100-120 ekspeditioner per dag, og solcenter og spillehal forventes at generere færre end 100 ankomster per dag.

Tankejeren har nu en sidste mulighed for at komme igennem med sit projekt. Han kan klage over Vejdirektoratets afgørelse til Trafikministeriet, og det vil han gøre.

Man træder på den lille erhvervsdrivende

– Jeg synes, man træder på den lille erhvervsdrivende med sådan en afgørelse. Ejendommen med tanken er i sin tid købt uden nogen servitutter. Der er 14.000 m2 grund og rigeligt med parkeringsareal. Vi ligger tæt op ad en rundkørsel, hvor trafikanternes hastighed er nedsat, og der er cykelstier på begge sider af vejen, siger Jørgen Jacobsen.

Han føler, at han, helt uden saglig grund, fratages retten til at drive forretning.

– Og jeg betaler da ejendomsskat af hele min ejendom. Den vil det offentlige jo nok ikke i samme anledning give afkald på, konstaterer han tørt.

cw nordvest.dk