Vejby eller Odense?

Danmarks to bedste keglebillard-klubber fortsætter parløbet frem mod slutspillet

billard: Slutspillet er sikret for længst for Vejby Billard Klubs elitehold. Spørgsmålet er om VBK kan få fordel af hjemmebane, når DM-slutspillet går i gang. Det afgøres formentligt den 14. februar, når nr. et Bristol og nr. to, Vejby møder hinanden i Odense. Bristol vandt begge sine kampe i weekenden med 8-0.

Weekendens kampe gav også de forventede fire points til Vejby, og dermed ligger Bristol og Vejby stadig á points.

Især lørdagens kamp mod Søborg blev vundet på overbevisende måde. 8-0 og et holdsnit på fremragende 160 – ny rekord for holdet. Især Henrik Knudsen imponerede med 160,00 i gennemsnit og en højeste serie på 304. I søndagens kamp mod Taastrup BK vandt Vejby med 6-2.

Gilleleje var på hjemmebane mod Taastrup lørdag og det endte med sejr til gæsterne på 2-6. Søndagens opgør mod BK Søborg blev lidt mere spændende, men Søborg løb med sejren 3-5.

Vejby BK's Oldboyshold 4 ligger nr. 1 i sin pulje. Med tre runder tilbage og en føring på seks points til nr. 3 er slutspillet stort set på plads.

Individuelt klarer VBK sig også glimrende. Jimmy Frydendal er klar til semifinalen i keglebillard klasse B og Steen Hamardi er helt fremme i både keglebillard klasse D og Oldboys. Jan Bemmann er videre i keglebillard klasse E, Senior Handicap sammen med Steen Hamardi og Viggo Eriksen, og i JMB cuppen.

Ole Nymark, førstemand på VBK' elitemandskab i keglebillard, er en glimrende all-round billardspiller. Han debuterer i år i disciplinen 3-Bande carambole, og er nået frem til regionssemifinalen i klasse A.

Sluttelig er Jonas Threms af Den Danske Billard Union udtaget til igen at forsvare de danske farver ved EM i Brandenburg i 5-Kegle i slutningen af april.