Ved jorden at blive …

Gentofte Kommune vil bygge højt til de unge i Gentofte Sportspark i Jægersborg. Det har medført mange protester, hovedsageligt fra borgere i Jægersborg. Gentofte by og omliggende områder og få fra Hellerup, Charlottenlund, Ordrup og Klampenborg.

Man mærker en begyndende deling af Gentofte Kommune. Problemet med manglende boliger til de unge bør ikke løses af Jægersborg og omliggende områder alene. Det må være en fælles opgave for alle områder i Gentofte.

Hvad ville der være sket, hvis Kommunalbestyrelsen havde foreslået to bygninger af vandtårnsstørrelse sat op, den ene for eksempel ved enden af Hambros Allé og den anden i Bernstorffsparken?

Lejligheder til de unge må være en fælles opgave for hele Gentofte Kommune og således, at vi undgår de høje bygninger. Det er let at bygge højt, der er plads nok deroppe, men det har sandelig sine omkostninger. De mange fine værdier i Gentofte Kommune sættes i spil. Den nuværende kommunalbestyrelse synes ikke at være bevidst.

Jeg opfordrer til, at lokalplan 372 udsættes til næste kommunalvalg, således at det bliver kommunens borgere, der bestemmer, hvad og hvor der skal bygges.

Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke tager hensyn til protesterne, vil jeg opfordre Kommunalbestyrelsen til at beslutte sig for forslag volumen C: seks etager, 21 meters højde.