Man skal se meget, før øjnene popper ud. Det er vel nogenlunde sådan, man tænker, når man ser videoen i denne artikel.
Videoen er optaget i krydset Kirke Værløsevej/Ballerupvej i Værløse og viser, hvordan en bilist, der kører i en grå Mercedes, blæser højt og flot på stort set samtlige færdselsregler, man kan komme i tanker om. I første omgang kører bilisten ind i venstresvingsbanen i krydset ved Netto-butikken på Læssevej, men vælger at fortsætte lige over – for rødt lys i øvrigt.
Derefter går det helt galt. Bilisten kører ind i højresvingsbanen i krydset ved Ballerupvej, men da lyssignalet skifter til gult, smækker bilisten speederen i bund og drøner ind foran de bilister, der holder og venter på at køre lige ud i krydset, og fortsætter ned ad Fiskebækvej. Optaget med dash-kamera
Videoen er optaget af en anden bilist med et såkaldt dash-kamera, der er monteret i bilen. Bilisten, der ønsker at være anonym (redaktionen er dog bekendt med bilistens fulde identitet), har sendt videoen til Nordsjællands Politi. Hos Nordsjællands Politi ønsker anklager Rikke Hald dog ikke at kommentere den konkrete video, da hun ikke har set den, men hun vil godt sige noget mere generelt om, hvad politiet kan bruge denne slags videoer til.
"Som udgangspunkt kan vi godt bruge den her slags optagelser, men der er nogle betingelser, der skal være overholdt, før vi vælger at gå videre med den. For det første er vi nødt til at kunne se, hvor videoen er optaget, så der skal helst være noget, der tydeligt viser 'gerningsstedet'. Det er jo afgørende for os at vide, om det er politiet i Sønderjylland eller i København, der skal behandle sagen", fortæller Rikke Hald.
"Derudover skal det også fremgå af videoen, hvornår den er optaget, og så vil vi selvfølgelig også godt vide, hvem der har optaget den. Endelig er det selvfølgelig afgørende, at vi kan se registreringsnummeret på bilen, så vi kan identificere ejeren", tilføjer hun. Svært at bevise
Det største problem med optagelser fra dash-kameraer er dog, at de tit er optaget 'bagfra'.
"Jeg vil mene, at en optagelse er ubrugelig som bevis, hvis man ikke kan se, hvem der fører bilen. Det vil næsten være umuligt for os at bevise, hvem der har ført bilen på 'gerningstidspunktet', hvis videoen er optaget bagfra – medmindre den registrerede ejer erkender at have kørt – eller frivilligt oplyser, hvem der kørte bilen på gerningstidspunktet", siger Rikke Hald.
Bilisten på videoen i denne artikel er endnu ikke identificeret, og det vides på nuværende tidspunkt ikke, om politiet vælger at gå videre med sagen.