Vandt guld – midt i skoleopgave

Det er synd at sige, at den 18-årige taekwondokæmper Sarah Malykke fra Hvidovre kommer sovende til sine resultater.

Sarah Malykke går til daglig på Cph West, Gymnasierne i Ishøj, på den særlige linje for elitesportsfolk, hvor studierne kan passes sideløbende med hård træning og turneringer. Fornylig skulle hun aflevere sin studieretningsopgave – srp, hvor hun havde valgt at skrive om Brasiliens økonomiske fordele og ulemper ved at skulle afholde OL.

Et OL, som den unge Hvidovre-kæmper ikke fik kvalificeret sig til. I stedet har hun blikket rettet mod OL i 2020, og hun kæmper i store turneringer rundt om i verden for at samle points til OL-ranglisten.

Mexico Open var dog ikke en del af planen – netop fordi Sarah Malykke skulle aflevere sin opgave.

Det gik dog så godt med at skrive opgaven, at Sarah Malykke impulsivt valgte at forsøge at komme til Mexico. Hun fik ordnet flybilletter, fik skaffet sig en aftale om coaching, og fik – med en lille hvid løgn – registreret sig som deltager. Og så gik turen ellers til Mexico. Og hvilken tur for Hvidovre-pigen.

Sarah Malykke fik – på en meget lang stævnedag – kæmpet sig frem til finalen mod en amerikansk landsholdskæmper, som hun tabte til i US Open. Sarah Malykke var dog begyndt at få problemer med maven, og efter anden omgang af finalen, var hun bagud med 4-0, og Hvidovre-kæmperen overvejede, om hun for første gang nogensinde skulle trække sig på grund af smerterne i maven.

Hendes coach får dog overtalt hende til at smide alt ind i de sidste to minutter af tredje omgang. Taktikken lykkedes.

»Det er de mest crazy to minutter i min karriere indtil videre,« fortæller Sarah Malykke, efter hun vender kampen og vinder finalen med 10-4.

Sejren i Mexico Open gav hende et pænt hop opad på ranglisten.

Efter hjemkomsten til Hvidovre stod den så på finpudsning af opgaven, der blev afleveret planmæssigt på Cph West i Ishøj.

Dagen efter gik turen til et stort stævne i Belgien, hvor nogle af verdens bedste også var med.

Her nåede Sarah Malykke til kvartfinalen, hvor hun tabte til en virkelig stærk og erfaren russer, der er tidligere europamester og sølvvinder ved junior-OL. På trods af, at det »kun« blev til en kvartfinale, fik Hvidovre-kæmperen dog sat points ind på kontoen til OL 2020 regnskabet.

Lige nu står den på påskeferie og afslapning for Sarah Malykke, inden det igen går løs med skolearbejde og taekwondo.