Vandseng gør det af med ømme led og muskler

Torsten Bo Nielsen fra Dansk Fitness Præstø er selv forbløffet over, hvor effektiv den nye Dream Water Lounge er mod dårlig ryg, ømme led og trætte muskler.
Torsten Bo Nielsen fra Dansk Fitness Præstø er selv forbløffet over, hvor effektiv den nye Dream Water Lounge er mod dårlig ryg, ømme led og trætte muskler.

PRÆSTØ: Når Dansk Fitness på Ny Esbjergvej i Præstø på lørdag for tredje år i træk indleder efterårssæsonen med Åbent Hus, er det med en skvulpende nyskabelse på programmet. En "Dream Waterlounge" skal fremover sprede velvære blandt motionisterne og hjælpe med at restituere ømme rygge, led og muskler.

– Det er en vandseng, der giver massage med vanddysser med otte bars tryk. På hospitalerne er de begyndt at bruge den til behandling af patienter, fortæller Torsten Bo Nielsen fra Dansk Fitness Præstø.

Under havet

Vandsengen har været brugt med stor succes i nogle år rundt omkring i Europa. På hotellerne er der indrettet særlige rum med klukkende lyde, så man, mens vandstrålerne stille og roligt bløder kroppens muskler op, føler sig som på en verdensomsejling under havet.

I Præstø er oplevelsen knap så intens – godt nok er Dream Waterlounge n installeret i et hjørne med dæmpet belysning og blå afskærmninger, men man kan stadig høre musikken pumpe i træningslokalet.

– Det er med vilje, at vi ikke har lukket hjørnet helt af. Der er rigtig mange liter vand i en Dream Waterlounge, og vi vil ikke risikerer, at der er nogle, der stikker en kniv i, forklarer Torsten Bo Nielsen.

Programmer for alle

Lukker man øjnene, kan man dog stadig få fornemmelsen af at være under vand. Og så med den klare fordel for travle folk, at man hverken behøver at klæde om eller bade før og efter. Man ligger fuldt påklædt på sit håndklæde og lader sig massere – 7 minutter for 25 kroner eller 15 minutter for 50 kroner. Det lyder ikke af meget, men det er ifølge Torsten Bo Nielsen rigeligt til, at man kan blive løsnet op og får gang i blodcirkulationen igen. Der findes både et detox-program, der masserer affaldsstoffer ud af kroppen, et velværeprogram, et program for ældre og utallige programmer målrettet at løsne musklerne op efter specifikke former for træning.

– Folk var kede af, at vi fjernede vores massagestol. Men de har taget godt imod den nye Dream Waterlounge – det er en helt anden oplevelse, fortæller Torsten Bo Nielsen, der også har erfaret at flere gigtpatienter har haft stor glæde af den nye massagevandseng.

Også for ikke-medlemmer

Alle kan benytte den nye Dream Waterlounge – også ikke-medlemmer. Er man nysgerrig efter at se, hvad fitnesscentret ellers har at byde på, opfordrer Torsten Bo Nielsen til, at man lægger vejen forbi Åbent Hus-arrangementet på lørdag, 4. september.

Hvis vejret tillader det, vil der udenfor blive opvisninger i Spinning, Pump og boksning fra 11.45 til 12.45 og forud for det mulighed for at vrikke med til Zumba fra klokken 10.30 til 11.30. For de morgenfriske er der mulighed for at se Pump og Spinning indendøre fra klokken 9.15 til 10.30.

– I år er det første gang, vi forsøger at rykke en del af arrangementet udenfor. Hvis det bliver dårligt vejr, må vi pakke os sammen indenfor, slutter Torsten Bo Nielsen.

I forbindelse med Åbent Hus-arrangementet kan man købe et æble for en krone. Med æblet følger fri træning resten af september måned.