Vallentin pønser på bil-skift

Foto: Morten Dam, Anders Vestergaard
Selv om han fra tid til anden slap jordforbindelsen, kørte Sune Vallentin et problemfrit løb i Gammelrand og sluttede som 14. hurtigste blandt godt 50 startende. Foto: MD/autoMOTIV
Selv om han fra tid til anden slap jordforbindelsen, kørte Sune Vallentin et problemfrit løb i Gammelrand og sluttede som 14. hurtigste blandt godt 50 startende. Foto: MD/autoMOTIV specialpress@gmail.com

Rally-køreren Sune Vallentin fra Gislinge vendte med stor succes i foråret tilbage til rallysporten efter to års pause, denne gang som førstekører og ikke som tidligere som co-driver for broderen Simon Vallentin.

I den første DM-afdeling af Corsa Cup i Horsens blev Vallentin sammen med makkeren Peter Egholm fra Kr. Hyllinge som co-driver nummer to. Den placering forbedrede makkerparret i anden DM-afdeling i Cimbern Rally i Tyskland, hvor Vallentin og Egholm vandt med næsten et minut ned til nummer to.

I Klasse 2 er duoen før sæsonens to sidste løb på en samlet tredjeplads, og i Opel Corsa Cup er de på en samlet andenplads.

Men selv om det altså kører godt for den 22-årige rally-debutant i Opel Corsa'en, overvejer Sune Vallentin at sætte den til salg og skifte den ud med den forhjulstrukne og lidt mindre Opel Adam R2 til sæsonen 2019.

Den blev han nemlig rigtig glad for, da han og Peter Egholm i sidste weekend blev nummer to i deres klasse og nummer 14 generelt i den 33. udgave af KOMO Rallysprint i Gammelrand ved Kalundborg i et felt med godt 50 startende biler, deriblandt flere med 4-hjulstræk og langt flere hestekræfter.

– Med hjælp fra vores sponsorer fik jeg en chance for at prøve en R2-bil, der tilfældigvis var ledig. Det var mit første rallysprint, men bilen var trimmet perfekt til opgaven, så det blev en kæmpe oplevelse, fastslog Sune Vallentin.

Sune Vallentin deltog i foråret i bilsportsunionen DASU's Rally Academy-kursus for nye kørere, og siden har den sjællandske debutant markeret sig i DM-rally med fine resultater.

– Da vi har en medalje på spil, kører vi sæsonen færdig i Corsa'en, men vi vil arbejde på at finde midlerne til en sæson i Opel Adam næste år, fortalte den tidligere co-driver, som nu sidder bag rattet.