Vælg den rigtige emballage, når du skal fragte miljøvenligt (5 nemme løsninger)

Vælg den rigtige emballage, når du skal fragte miljøvenligt (5 nemme løsninger)

Hvilken emballage skal du vælge for at være mere miljøvenlig? Og kan miljøvenlighed og transport af produkter gå hånd i hånd? Svaret er ja. Det er faktisk nemmere, end du tror. Vi giver dig i denne artikel fem nemme løsninger, når du skal vælge miljøvenlig emballage til. Læs mere herunder.

Vælg den emballage, der gavner transporten og prisen

Spørgsmålet om miljøvenlig emballage er et spørgsmål, der fylder mere og mere for mange virksomheder. Af miljøhensyn bliver det nemlig stadigt vigtigere at vælge den rigtige emballage, når der skal transporteres produkter.

Når det kommer til miljøvenlig emballage, er der et par ting, du skal have for øje. Først og fremmest skal pakken kunne beskytte dine produkter under transporten. Dernæst er det vigtigt, at emballagen ikke skader miljøet – både når den bliver produceret, og når den bliver bortskaffet. Hertil er papkasser til forsendelse særligt velegnede til transport, både i et miljøvenligt og et prismæssigt perspektiv.

Overvej især dine behov ved transport

Der er mange miljøvenlige emballagemuligheder, men det er langtfra alle, der er egnede til enhver form for produkt og transport. Når du skal vælge miljøvenlig emballage, så overvej først og fremmest, hvordan dine produkter skal transporteres. Er det med posten, en fragtmand eller med fly? Hver type transport har sine særlige krav til emballage.

Når du har overvejet, hvordan produkterne skal transporteres, kan du begynde at overveje miljøvenligheden. Hertil skal du overveje, om emballagen er lavet af genbrugsmaterialer – og således om den kan genbruges igen. Dernæst skal du tage stilling til, om emballagen er miljøvenlig nok til at blive brugt igen – og hvor lang tid den kan holde. Papkasser er én særlig god bæredygtig måde at transportere dine produkter i.

Foto: 3:2

5 nemme løsninger til mere miljøvenlig emballage

Vi har fundet fem løsninger, som du kan bruge sammen med dine papkasser. Du kan også finde papkasser på mål hertil, der passer til dine produkters specifikke mål. Lad os gå i gang med de fem typer miljøvenlig emballage.

1) Boblefolie af papir

Boblefolie lavet af papir er både miljøvenlig og stærk nok til at beskytte dine produkter. Denne nye boblefolie af papir er af fuldstændig fornybart råmateriale nemlig 100% genbrugspapir og dermed nem at sortere, kan genindvindes og viser kunderne et grønt image.

2) Strapbånd af papir

Strapbånd af papir er et miljøvenligt alternativ til strapbånd af plastik – og det er lige så stærkt. Strapbånd af papir kan genbruges, og de fleste producenter tilbyder miljøvenlige varianter. Der er tale om et FSC-certificeret strapbånd, der er fremstillet af 95% kraftpapir og 5% vegetabilsk lim.

3) Strækfilm af papir

Strækfilm lavet af papir er miljøvenligt, genbrugeligt, stærkt og elastisk. Strækfilmen er til manuel indpakning og kan påføres i hånden. Med et klæbrigt indre lag, vil den miljøvenlige strækfilm klæbe og gøre det nemt, mens du pakker din palle ind.

4) Vatterede kuverter af papir

Det er et alternativ til den traditionelle boblekuvert. De polstrede, vatterede kuverter af papir er miljøvenlige, stærke og absorberende. De er særligt gode til at beskytte produkter under transport, da de absorberer stød og vibrationer – og så er de endda lavet af papir.

5) Papirtape

Papirtape er miljøvenligt, stærkt og elastisk. Det skal ses som et alternativ til tape af plastik. Det tager nemlig lang tid at adskille tape af plastik fra papemballage, og det er en krævende proces – men det slipper man helt for, hvis man vælger tape af papir og med lim af naturgummi.

Vælg den miljøvenlige emballage der passer til dine behov

Det er let at finde en miljøvenlig emballage, der passer til enhver form for produkt og transport. Det vigtigste er, at du overvejer miljøvenligheden, når du vælger emballage. Husk også at miljøvenlig ikke altid betyder dyrere – ofte er det faktisk det modsatte. Miljøvenlig emballage kan være en stor fordel for både miljøet og din virksomheds budget.