Vågekoner fylder 10 år

Gurli Olsen, Vågekonerne i Kalundborg Kommune, glæder sig til reception onsdag den 1. august i Munksøparken. Foto: Charlotte Koefoed
Gurli Olsen, Vågekonerne i Kalundborg Kommune, glæder sig til reception onsdag den 1. august i Munksøparken. Foto: Charlotte Koefoed

1. august fejrer Vågekonerne i Kalundborg Kommune 10 års fødselsdag.

Det sker med en reception onsdag den 1. august klokken 15 i Munksøparken og der bydes på lidt at spise og drikke.

Det var John Frausing Andersen, der for 10 år siden tog initiativet til at stifte Vågekonerne.HAn var i flere år formand for Vågekonerne, men trak sig tidligere på året fra formandsposten på grund af sygdom, men hans kone, Gurli Olsen har overtaget formandsskabet sammen med Helle Stoltenberg.

Ingen skal dø alene

Vågekoner er frivillige, der sidde hos døende i den sidste svære stund og holder i hånd eller våger. Arbejdet er ulønnet, men man samarbejder med Kalundborg Kommune og søger blandt andet §18 midler til at betale for vågekonernes kørsel.

– Arbejdet er frivilligt og vi opererer med fire-timers dagvagter og ottetimers nattevagter. Man behøver ikke særlige forudsætninger for at blive vågekone. Men man skal helst være rolig og tålmodig og være empatisk, fortæller Gurli Olsen.

Vågekonerne kører ud til såvel private hjem, som plejehjem i hele Kalundborg Kommune.