V fastholder skattekritik af Thorning

Selvom Helle Thorning-Schmidts mand nu endeligt har fået at vide, at han ikke er skattepligtig i Danmark, så fastholder Venstres politiske ordfører sin kritik.

Det ændrer ikke ved sagen for Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, at S-formand Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, nu har fået en endelig afgørelse om, at han ikke skal betale skat i Danmark.

– Det ændrer ikke noget. Det er vigtigt for mig at slå fast, at jeg accepterer Skats afgørelse. De er de eneste, der kan vurdere den her sag, siger han og fortsætter:

– Men jeg fastholder, at jeg synes, det er specielt, at hun mener, at alle skal betale mere i skat, mens hendes egen mand bor i skattely i Geneve.

Peter Christensen finder det utroværdigt, når Helle Thorning Schmidt siger, at hun ikke har talt dage for at slippe for dansk skat.

– Hun har fra starten sagt på tv, at de ikke er i nærheden af 180-dages reglen, og så må hun jo have talt dagene, siger han og fortsætter.

– Det skal de ikke bede mig om en undskyldning for. De har selv skabt den forvirring, siger han.

Selv om sagen er en personsag, så mener han, at den har politisk relevans.

– Selvfølgelig er der en politisk dimension, når man som politiker mener, at alle danskerne betaler for lidt i skat og selv skatteplanlægger for at undgå dansk beskatning, siger han.