V: 1000 kroner er for lidt forskel på job og kontanthjælp

Det er stadig lang vej til et arbejdsmarked, hvor det kan betale sig at arbejde, mener Inger Støjberg (V).

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen(S) konstaterer torsdag overfor Ritzau, at gevinsten ved at få et arbejde for et par på kontanthjælp, nu er så stor, at det kan betale sig at gå på arbejde.

Den analyse er Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, ikke enig i.

– Vi er kommet et lille skridt nærmere, at det kan betale sig at arbejde, end vi var før. Men når det er sagt, så er vi langt fra færdige, siger hun.

Ministerens udtalelse bygger på et svar, han har afleveret i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Her oplyser han, at et par på 30 år med to børn blot skal få et job med en løn på 16.200 kroner om måneden, før deres rådighedsbeløb stiger med 1000 kroner i forhold til på kontanthjælp.

Det tal står i kontrast til samme tal for sidste år, hvor samme personer skulle tjene 24.250 kroner om måneden i løn, før deres rådighedsbeløb steg med 1000 i tilfælde af et job.

Men Inger Støjberg mener, at tallene giver et forkert billede, da 1000 kroner om måneden ikke er et stort nok incitament.

Derudover mener hun, at beskæftigelsesministerens tal har en anden svaghed.

– Det, de her tal viser, er, at man stadig skal tjene over 35.000, før man får noget mærkbart ud af at arbejde. Uanset om man har en månedsløn på 16.200 eller på 30.000 kroner, så får man kun 1000 kroner ud af det, siger hun.

Derfor ændrer de nye tal ikke på Venstres planer for, hvad de vil indføre efter en eventuel valgsejr.

– Det er helt afgørende at få skabt et arbejdsmarked, hvor det altid kan betale sig at arbejde. Derfor skal vi have genindført et moderne kontanthjælpsloft og starthjælpen, siger hun.

– Samtidig skal vi sænke skatten på de laveste indkomster, og vi skal have en jobreform.