Uventet indtrængen…

Hvor går grænsen, når hjælpemidler, i hjem som bebos af handicappede skal efterses ?

Har man som hjælpemiddeldepot medarbejder, lov til at låse sig ind i folks private hjem, uden i forvejen at have lavet en aftale, eller som minimum banke eller ringe på?

Dette var senariet, da jeg torsdag morgen i uge 7 fik besøg af ovennævnte. Han låste sig bare ind. Min hjælper og jeg var klokken 7.56, ikke klar til at modtage uventet besøg.

Pludselig stod han i stuen og ville ha adgang til at efterse loftliften, som befinder sig i mit soveværelse, hvor jeg stadig lå og sov.

I min verden er det dybt grænseoverskridende, at en fremmed bare uden videre låser sig ind.

Det er utrygt og på ingen måde ok.

Jeg kan på trods af at jeg er blind, spastikker og kørestolsbruger, sagtens betjene både pc og telefon. Dermed er jeg let at lave en aftale med.

Jeg stiller mig kritisk overfor, at en mand i hans job, er nødt til at kunne låse sig selv ind. Jeg har naturligvis forståelse for, at dette skal være muligt for plejepersonale.

Tanken strejfer mig, om vi i vores samfund, har glemt respekten for hinanden?

For mig er det mangel på respekt fra den udsendte medarbejders side, at han bare låser sig ind i mit private hjem.

Jeg kan frygte, at denne adfærd praktiseres andre steder, så derfor dette læserbrev.

Pågældende medarbejder, har samme dag, i forbindelse med genbesøg, undskyldt sin adfærd. Han har lovet at det ikke vil gentage sig.

 

Allan Gravesen 

Sildemarken 14

4791 Borre

 

Svar til ?Uventet indtrængen?…

Medarbejderen beklagede straks hændelsen. Jeg blev kontaktet på mail med en klage om hændelsen, og jeg beklagede naturligvis straks på afdelingens vegne. Det var en fejl, som ikke må ske og som normalt ikke sker. Både Hjælpemiddeldepotet og hjemmeplejen er meget opmærksomme på at respektere borgeren, når der mødes op i hjemmet for at hjælpe. Der ringes eller bankes på døren for at melde sin ankomst.

Susanne Johansen (Ældrechef i Vordingborg Kommune)