Uventet chance til Lübeck

Foto: Flemming Ø. Pedersen, Mikkel Kjølby
Christian Peter Lubeck har fået chancen som gast for Jonas Warrer. Foto: Flemming Pedersen.
Christian Peter Lubeck har fået chancen som gast for Jonas Warrer. Foto: Flemming Pedersen. Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Egentlig var sagen klar. Jonas Warrer og Anders Thomsen var kvalificeret til de olympiske lege i 49´er, men blot få dage efter femtepladsen ved VM i Clearwater meddelte Jonas Warrer, at han havde fyret sin gast på grund af samarbejdsproblemer.

Jonas Warrer har i al hast hyret Christian Peter Lübeck som gast, og den nye besætning har sat kursen til Mallorca, hvor de træner på livet løs for at overbevise Dansk Sejlunion om deres medaljepotentiale ved OL.

-Vi skal træne på Mallorca en måneds tid, og så kommer der tre stævner i rap. Vi skal i top-10 ved to af dem, for at blive udtaget, lyder det fra Christian Peter Lübeck.

Hvor utroligt det end lyder, er det Christian Peter Lübecks tredje chance for at komme med til OL i denne omgang. Oprindeligt sejlede han 49´er sammen med sin bror Mads Emil, men længe før OL-kvalifikationen kom i gang, kastede han håndklædet i ringen.

Kort efter åbnede der så en ny mulighed, da Nacra 17-skipperen Lin Ea Cenholt manglede en gast. Sammen kastede de sig ud i kvalifikationen og gjorde det fremragende med en ottendeplads ved VM, men Allan Nørregaard og Anette Viborg var bedre og tog den danske Ol-plads.

Så var det, at han fik den uventede besked fra Jonas Warrer.

– Jeg stod øverst på hans liste, og jeg skulle ikke bruge mange sekunder på at træffe valget. Det er en stor chance, forklarer Christian Peter Lübeck, som alligevel havde sat foråret af til OL-forberedelser i Nacra 17.

Det nye par kender hinanden særdeles godt fra tiden som konkurrenter og træningspartnere i 49´ere.

– 49´er er en mere atletisk båd end Nacra 17, men jeg har sejlet 49´er i fire år, så det går hurtigt med at komme ind i rytmen. Nu har vi trænet sammen i tre dage, og vi føler allerede, at det går rigtig godt med at finde farten. Jeg tror, at OL-chancen er rigtig stor. For Jonas handler det også om at kunne konkurrere med om medaljerne. Det tror vi begge 100 procent på, lyder det fra Christian Peter Lübeck.