Utilfreds Kevin Magnussen starter som nummer 17

Kevin Magnussen og Jolyon Palmer starter lige i hælene af hinanden ved søndagens Formel 1-grandprix i Østrig.

Kevin Magnussen skal søndag køre det østrigske grandprix i sin Renault-racer.
Kevin Magnussen skal søndag køre det østrigske grandprix i sin Renault-racer.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen indleder søndagens østrigske grandprix som nummer 17.

Det står klart efter lørdagens kvalifikation, hvor danskeren var blandt de første seks, der blev sorteret fra.

– Der var lidt mere i bilen. Jeg lavede den samme fejl to omgange i træk. Det var i sidste sving, og det gjorde den sidste sektortid for dårlig. Det var ikke så godt, siger Kevin Magnussen efter kvalifikationen til TV2 Sport.

– På grund af fejlen er jeg ikke 100 procent tilfreds. Men det har vi ikke været på noget tidspunkt i denne sæson. Fejlen kostede ikke rigtigt noget. Jeg tror, at jeg kunne have kørt en tiendedel af et sekund hurtigere, men det havde ikke flyttet noget, siger han.

Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton (Mercedes), starter søndagens løb i pole position. I kvalifikationen var han marginalt hurtigere end teamkollega Nico Rosberg, der starter som toer.

I tredje og fjerde position starter henholdsvis Nico Hülkenberg (Force India) og Sebastian Vettel (Ferrari).

Magnussens startposition langt tilbage i feltet var ikke overraskende. I alle tre træninger forud for grandprixet var han sluttet på 15.-pladsen.

Renault-kollega Jolyon Palmer var langsommere end Magnussen og starter lige bag ved ham som nummer 18.

– Vi fik det ikke til at fungere i dag, konstaterer Palmer i et interview vist på TV3 Plus.

Undervejs blev første del af kvalifikationen, Q1, afbrudt, da russeren Daniil Kvyat (Toro Rosso) kørte af banen. Hans racer efterlod rester, som gjorde det farligt for de øvrige kørere at fortsætte.

Da kvalifikationen blev genoptaget efter et kvarters pause, kørte også den anden Toro Rosso-kører, Carlos Sainz, af banen. Der kom et gult flag, og Kevin Magnussen kunne derfor ikke nå at sætte en bedre omgangstid.

Danskeren håber på, at heldet tilsmiler Renault i søndagens løb.

– Vi er ikke i en situation, hvor vi kan komme i pointene, hvis der ikke sker et eller andet ekstraordinært i løbet, siger Kevin Magnussen ifølge TV2 Sport.